fbpx

Amikor minden perc számít! – Részt vettem Hegyi Timi Időgazdálkodás Start programján

Ha egy szuperképességet kaphatnék, akkor egyértelműen azt választanám, hogy minden feladatomat el tudjam intézni 24 órán belül. Mint Hermione a Harry Potterben, azzal a kis homokóra formájú medállal.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Bár szuperképességre nem tettem szert, Hegyi Timinek hála részt vehettem az Időgazdálkodás Start programon, és nagy szerencsémre, Timi pontosan olyan, mint egy két lábon járó időnyerő. A Start program segítségével elsajátíthattam minden olyan praktikát, amivel az időgazdálkodás tökélyre fejleszthető!

Ahogy Timi mondja, „az időbeosztás nem más, mint egy kis önismeret, célkitűzés és a feladatok optimális időbeli elosztása, amit a rendszeres tervezéssel lehet szem előtt és kordában tartani.” De Timi sem volt mindig az időgazdálkodás bajnoka. Három éve foglalkozik időgazdálkodással, végzettsége szerint jogász, két gyerek édesanyja, business coach tanfolyamot végzett, és folyamatosan fejleszti magát, így pontosan tudja, milyen az, amikor az ember úgy érzi, hogy soha semmire sincs ideje. Ezért is dolgozta ki a négy hetes online Időgazdálkodás Start programot, amit kifejezetten vállalkozó nők számára ajánl.

időgazdálkodás
Kép forrása: Hegyi Timi / Innovatin

Vigyázz, kész, START!

A program egy zárt csoportban zajlott, ahol Timi naponta kérdéseket tett fel, és feladatokat adott, így folyamatosan interakcióban tartotta a résztvevőket. A programhoz elkészítette a START munkafüzetet, amit akár online is letölthettünk, de kérésre, a címünkre szintén eljutatta postán a kiadványt. Az ebben található feladatokat közösen, a heti egyszeri online meeting keretében beszéltük át, de a heti több alkalommal érkező posztok segítségével akár önállóan is el tudtuk végezni őket. A munkafüzet három fő részt tartalmazott: az idő- és feladatgazdálkodás elemzését/fejlesztését, az aktuális célok és feladatok megfogalmazását, és a rendszeres tervezés elsajátítását, aminek segítségével tudatosan felépíthettük a saját heti/havi/éves menetrendünket, beleértve a pihenőidőket is.

Az első héten értékelni kellett az akkori időgazdálkodásunkat egy egytől ötig terjedő skálán, és a hónap végére mindenképpen azt a célt tűztük ki, hogy elérjük a maximális pontszámot. A tanfolyam során megtudhattuk, hogy a személyiségük alapján kronotípusokba sorolhatjuk az embereket, hogy hogyan tudjuk maximálisan kihasználni a legaktívabb időszakainkat, és hogy az is egy nagyon fontos önismereti folyamat része, hogy megtanuljunk bizonyos dolgokra nemet mondani. Olyan fogalmakkal ismerkedhettünk meg, mint a fókuszpiramis vagy az aktivitás-elemzés görbe, feltérképeztük a vállalkozói ötleteinket, pontosan különbséget téve a vállalkozói feladatok és nagyobb projektek között. Mélyére ástunk az időgazdálkodást nehezítő tényezőknek, és végig vettük azokat a lehetőségeket is, amelyekkel időt nyerhetünk.

Azt például tudtátok, hogy a POMODORO-technikának semmi köze nincs a főzéshez vagy receptekhez, pedig a paradicsomról kapta a nevét? Vagy hogy az Pareto-elv pontosan segíthet abban, hogy milyen feladatokat érdemes priorizálni, hiszen a munkánk mindössze húsz százaléka hozza az eredményeink nyolcvan százalékát? Ez csak pár dolog abból a tudásanyagból, amit az egy hónap alatt elsajátítottam, de az biztos, hogy az itt tanult tippeket és trükköket egy életre megjegyeztem, és hasznosítani tudom majd!

időgazdálkodás
Kép forrása: Hegyi Timi / Innovatin

Küldetés teljesítve!

A program véget ért, és az tényleg csak hab volt a tortán, hogy bár az órák online zajlottak, olyan érzésem támadt, mintha a barátnőimmel kávézva beszélgetettem volna egy bisztró teraszán. Timit és az általa indított képzéseket nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki szeretné az idejét a lehető legjobban beosztani, elsősorban vállalkozó nőknek, de azoknak is, akik még csak gondolkoznak egy vállalkozás elindításán. Én az utóbbi táborba tartoztam, és nem túlzok, ha azt mondom, hogy Timi Start programja is rengeteget segített abban, hogy vegyem a bátorságot ahhoz, hogy belevágjak egy igazi vállalkozás elindításába.

A Start program előreláthatólag ősszel indul újra, de Timi addig sem tétlenkedik. Nemrég létrehozta a Womens class tematikus online klubot, ami ahogy ő mondja, egy olyan hely lesz, ahol a vállalkozó nők hozzájuk hasonló emberekkel ülhetnek majd virtuálisan egy asztalnál, amely lehetőséget ad a kapcsolatok építésére, a kapcsolódásra és a közös fejlődésre. Végezetül a program egyik résztvevőjétől idéznék: „receptre írnám fel Timit mindenkinek”, hiszen sosem késő elkezdeni a tervezést, és megnyomni azt a bizonyos START gombot!

Timiről és a képzéseiről ezen a linken keresztül tudhattok még meg több információt.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32