fbpx

4 remek kiállítás, amit érdemes megnézni mostanában

Kicsit mindig jó érzés kiszakadni a valóságból, vagy éppen reflektálni arra. Különösen igaz ez a nehéz időkben. Hoztunk négy szuper kiállítást, amit jó szívvel ajánlunk erre a célra.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiterjesztett jelen – átmeneti valóságok

A Ludwig múzeumban szeptember 4-ig tekinthető meg ez a tárlat, aminek keretein belül a művészek a jelen bizonytalanságait ábrázolják alkotásaikon keresztül. Olyan időket élünk, ahol a változás lett az állandó, és a mindennapok egyre kiszámíthatatlanabbak. A kiállítás emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy kifejezetten egy pozitív jövőképbe sem kapaszkodhatunk, mert maga a jövő is egészen apokaliptikus eseményeket sejtet. Felvidulni biztosan nem ettől a tárlattól fogunk, de megmutatja, hogy együtt vagyunk benne ebben a szarban, így egymásba kapaszkodhatunk, mert mind ugyanazt érezzük.

Mónus Márton: 90

A Capa Központ ingyenesen látogatható kiállítása egy fontos ügyet képvisel. Az Oltalom Karitatív Egyesület 2006-ban célul tűzte ki, hogy sportolási lehetőséghez juttatja azokat, akiknek erre nincsen igazán esélye. Ennek érdekében foci edzéseket szervezett meg mélyszegénységben élőknek, hajléktalan szállók lakóinak, javítóintézetben élőknek, illetve az utóbbi időben a menekült gyerekeknek is. A sport megtanítja őket a csapatmunkára, az együttműködésre, valamint az alázatra. A mérkőzések lehetővé teszik számukra, hogy egy kis időre maguk mögött hagyják nehézségeiket, problémáikat, és abban az 1-2 órában egyszerűen csak jól érezzék magukat. Ezeket a pillanatokat örökítette meg az elmúlt években Mónus Márton fotográfus. A kiállítás augusztus 27-ig látogatható.

Mintázatok

A Deák17 Galériában egy olyan tevékenység kapott most hangsúlyt, amit évszázadok óta művelnek hazánkban. A hímzés amennyire része örökségünknek, épp annyira megjelenik a kortárs művészek munkáiban is. Ahogy a galéria honlapján írnak a tárlatról: A kiállításon olyan alkotások szerepelnek, melyekben a hímzés, valamely aspektusa révén, hozzáadott tartalommal bír – ahol a technika leginkább ürügy, alkalom ennek a tartalomnak a kifejezésére. Az izgalmasabbnál izgalmasabb mintázatokat szeptember 3-ig tudjátok meglesni.

Közös tér kiállítás

Az ipar-és tervezőművészeti kiállításon több, mint 300 alkotó művét csodálhatjuk meg a Műcsarnokban. A tárlat a közös tér fogalmát boncolgatja, annak tárgyi valóságától kezdve egészen az online tér megfoghatatlan változatáig. Egy közös azonban mindegyikben, hogy összeköt minket, hiszen mind benne élünk. A legősibb kerámiáktól kiindulva sétálhatunk át a virtuális térbe a Műcsarnokban egészen szeptember 4-ig.

Borítókép: Deák17 Galéria

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32