Nagyon szeretett sütni. Imádtam ott ülni a kis sámlin és csodálattal nézni, ahogy gyönyörű ráncos kezeivel gyúrja a tésztát és olyan büszke voltam, hogy Ő az én Nagymamám. Bármilyen újdonságot is sütött, a kedvencem soha nem maradhatott ki. Ez pedig nem más volt, mint a kókuszkocka. Ennek az isteni finomságnak a receptjét osztom meg most veletek.
Tészta:
- 25 dkg cukor
- 2 tojás
- 8 dkg vaj
- 3 evőkanál méz
- 1,5 dl tej
- 38 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A tésztához a cukrot, a tojást, a vajat és a mézet habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd tovább kavarjuk. Végezetül pedig a lisztet és a sütőport tesszük hozzá. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral és öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süsd 35-40 percig. A sütőből kivéve helyezd egy rácsra és hűtsd ki teljesen.
Bevonat:
- 25 dkg margarin
- 10 kanál tej
- 38 dkg cukor
- 5 dkg kakaó
A bevonathoz tedd egy lábasba a vajat, olvaszd fel, add hozzá a cukrot, a kakaót és a tejet. Állandó kevergetés mellett pár perc alatt forrald fel.
A teljesen kihűlt tésztát kockázd fel, majd egyesével mártogasd bele a kakaós masszába. Utána forgasd bele a kókusz reszelékbe és hagyd 1-2 órán át állni, hogy összeérjenek az ízek.