fbpx

ARTtransfer-díj – A kortárs művészet közvetítésének elismerésére 

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum idén negyedik alkalommal hirdeti meg az Art Transfer-díj pályázatát.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

 A díjjal a Ludwig Múzeum olyan múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek, kurátorok tevékenységét ismeri el, akik a saját területükön az elmúlt időszakban sokat tettek a kortárs képzőművészet közvetítéséért és népszerűsítéséért. 

„A pályázatra magánszemélyek jelentkezését várjuk a 2019–22 közötti időszakban megvalósult projektekkel. Már korábban máshol benyújtott anyaggal is pályázhatnak, de kérjük, a szakmai bemutatkozásban jelölje meg, melyik pályázaton szerepelt.”

Az idei pályázatot a reziliencia jegyében hirdetjük meg. A bemutatásra kerülő projekteknek a kortárs képzőművészet átgondolt, progresszív, jól adaptálható módszerekkel való közvetítése, interpretációja, pedagógiai megközelítése mellett azt is láttatnia kell, hogy mi volt az a váratlan, kritikus, tendenciaszerű helyzet, amelyben a bevált módszereket legalább időlegesen fel kellett függeszteni, és a pedagógiai szituációt egy új, akár szokatlan metódussal kellett kiváltani. Fontos, hogy egyes történetekből kiolvashatók legyenek az általános tanulságok: mivel és hogy tehető rezilienssé a pedagógiai gyakorlat?

A részletes pályázati felhívás itt olvasható el.

A pályázat kétfordulós. Az első fordulóban előzsűrizés történik. Ezt követően a kiválasztott pályamunkákat egy nyilvános minikonferencián mutatják be a résztvevők, ahol a zsűri a tízperces prezentációk után helyben hozza meg döntését. 

A díj összege: (bruttó) 300.000 Ft, azaz háromszázezer forint (több pályázó között is megosztható). Az összeget a Kulturális és Innovációs Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága biztosítja.
A második fordulóba bejutott pályázók oklevélben és a Ludwig Múzeum kiadványaiból álló könyvjutalomban részesülnek.

A zsűri tagjai:

  • Dr. Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója
  • Geisbühl Tünde, művészetpedagógus, mestertanár, az ARTtransfer-díj/2021 nyertese
  • German Kinga, egyetemi docens (MOME) 
  • Hemrik László, a Ludwig Múzeum Múzeumpedagógiai Osztályának vezetője 
  • Készman József, a Ludwig Múzeum Gyűjteményi, Kiállítási és Tudományos Főosztályának vezetője
  • Szabics Ágnes, képzőművész, művészetpedagógus


A pályázat benyújtásának határideje: 2022. október 09., 24.00. 

A továbbjutó pályázatok kiértesítése: 2022. november 05.
A program záróeseményének, díjátadójának időpontja és helyszíne: 2022. november 18. (péntek), Ludwig Múzeum

Kérjük, továbbítsa a hírlevelet olyan ismerősének, akiket a pályázat szintén érdekelhet.

Minden további pályázati paraméter az arttransfer.ludwigmuseum.hu oldalon a Pályázati feltételek menüpont alatt található.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32