fbpx

A hónap témája: siker és fejlődés – bemutatkoznak a nagykövetek

A siker mindenki számára mást jelent, erre nincsen tökéletes, bevált recept, annyi területét érinti életünknek. Októberben ezeket járjuk körbe nagyköveteinkkel.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lazaridisz Georgina – Termékenységtudat oktató

Lazaridisz Georgina vagyok, Termékenységtudat oktató és a Magyarországon egyedülálló Ciklusszinkron életmód, valamint telefonos applikáció anyukája. A sok tituluson kívül csak egy nő, akinek célja, hívása, és munkája a nők edukálása, segítése, minden ami a nőiességgel, a nők egészségével kapcsolatos.

Számomra a siker egyet jelent azzal, hogy képes vagyok olyan csatornaként működni, aki megszerzi a szükséges tudást, és megosztja azt. 

A siker számomra abszolút érzelmi alapon nyugszik, és sosem befejezett, hanem egy folyamatosan áramló, véget nem érő folyamat mintsem elérendő cél, ezért minden nap van sikerem. 

A siker az, ha a hozzám forduló nők a tudásom által közelebb kerülnek a testükhöz, ha olyat alkothatok, ami rengeteg nőt szólít meg, és segít nekik a saját maguk megértésében és elfogadásában, legfőképp a testi egészségük elérésében. Magánéletemben is a legnagyobb sikerem az, ha együttérzően, a női erőmmel meghallgatom, megértem és elfogadom a másikat, illetve, hogy úgy tudok kommunikálni az érzéseimről, hogy azzal a kapcsolataim fejlődését, egészségét segítsem.

siker

Pintér Vivien – online marketing stratéga és tanácsadó

Vivien vagyok, online marketing stratéga és tanácsadó, az ALL4U megálmodója. Korábban Bécsben dolgoztam marketing területen és ma már vállalkozóként támogatom az ügyfeleimet.

Úgy hiszem, mindenkiben ott lakozik a vágy, hogy valamilyen területen sikeres legyen. És ha nem jön össze elsőre, gyakran halljuk irigységgel átitatva azt, hogy “ó, neki szerencséje volt”. Ilyen formában ez nem igaz. Rengeteg kis elemből áll össze a siker. Ennél a pontnál megemlíteném, hogy fiatal vagyok ahhoz, hogy nagy gondolatokat osszak meg a sikerről. Eddigi tapasztalataimra tudok hagyatkozni. Számomra a siker titka mi vagyunk, a saját fejlődésünk. A kettő szorosan összefügg. Amikor valójában ráeszméltem, hogy akkor lehetek sikeres bármilyen területen, ha végre felelősséget vállalok önmagamért, az életemért és például munkám által másokért, akkor megértettem azt is, hogy ez sok önismerettel töltött órát is jelent, hiszen először magamon kell dolgoznom.

Eddigi utam során, ha csak a karrieremre gondolok, akkor értem el sikereket, mikor elegendő időt fordítottam önmagam fejlesztésére. Ahhoz, hogy fejlődni tudjak, többek között szükségem van őszinte önreflexióra. Így mondhatom, hogy folyamatosan fejlődő nő vagyok. Legjobb tudásom szerint igyekszem tanulni. 

Úgy vélem, az apró lépések, amiket napi szinten megteszünk egy nagyobb vízió irányába, külön-külön is elkönyvelehtjük sikernek.

Ehhez el kellett sajátítanom a fejlődő szemléletmódot. Mit is jelent? Fejlődésben gondolkodom, keresem a tudást, hajlandó vagyok tanulni, ami eredményekhez vezet. Viszont a sikereket se egyszerű kezelnem és az elismerést befogadnom. 

A siker számomra felelősséget is jelent. Nem is akármilyet. És ott van a párja, a kudarc. Kéz a kézben járnak. Alázattal megélni a sikert és felülkerekedni a kudarc bénító hatásán, sokszor kihívás.

A siker számomra több formában is megjelenik:

Legyen az egy olyan nap, amikor az összes teendőmet kipipáltam, kellemesen töltöttem a hétvégét, tudtam nemet mondani, elkészítettem egy igazán finom ételt, elolvastam egy könyvet, eredményes együttműködést zártunk.

Szóval a siker, az örömteli pillanatok mellett számomra, a folyamatos fejlődést, felelősséget, kudarcot, önismeretet, önreflexiót, kitartást, elköteleződést, megfelelő hozzáállást, haladó gondolkodásmódot, türelmet, bátorságot is jelent.

siker

Dr. Borszéki Péter – fitness-youtuber, vállalkozó, jogász

Dr. Borszéki Péter vagyok fitness-youtuber, vállalkozó, jogász. Röviden magamról annyit, hogy az egyetem alatt egyre jobban kikristályosodott számomra, hogy nem joggal szeretnék foglalkozni és ezzel szimultán egyre jobban megtetszett a fitness világa annak változatosságával együtt így az egyetemmel párhuzamosan elvégeztem egy személyi edző képzést is és onnantól tudtam, hogy igen, megtaláltam a szenvedélyemet, én ezzel szeretnék foglalkozni.

Ez volt 2017-ben, akkor kezdtem el eleinte vidéken személyi edzőként dolgozni egyelőre csak egyetem mellett és ebben az évben is indítottam Három Harmad nevű Youtube-csatornámat. Eleinte édesanyám cégében dolgoztam majd a diploma megszerzése után felgyorsultak az események, több időm lett a saját vállalkozásommal foglalkozni, 2020-ban alapítottam is egy Bt-t, a csatorna dinamikus fejlődésnek indult, 2022-ben már saját Kft-t is alapítottam, mára már közel 40 ezre követik Youtube-on informatív tartalmaimat és külföldi cégalapítás is tervben van a magyar mellé.

A siker számomra azt jelenti, hogy ott vagy ahova korábban csak képzelted magad. Ez lehet egy állás, egy bizonyos szintű életszínvonal, hírnév, megbecsülés, vagy bármi más, a siker mindenkinek más, de mindenki álmodik valamiről vagy reménykedik abban, hogy bizonyos dolgok bekövetkeznek, megtörténnek az életében és ha ezek valóban bekövetkeznek, az siker! Ezt azonban nem szabad szem elől szem elől téveszteni, mert mindig lehetnek új célok, de sose felejtsük el honnan jöttünk és ahhoz képest hol tartunk most! A sikert nem csak elérni kell, hanem a boldogság érdekében, meg is kell tudni élni azt!

siker

Alberti-Hamlet Nóra – pszichológia szakos hallgató, blogger

Pszichológia szakos hallgató vagyok, szabadidőmben sportolok, blogot vezetek és szőnyegeket szövök, de leginkább a hosszútávú túrázás lelkesít. 

Több hetes túráimat 16 évesen kezdtem hazai pályán: első utam az Országos Kéktúrán vezetett, az ösvény többszörös végigjárása után pedig külföldi útvonalak felé vettem az irányt. 2019-ben megajándékozott az élet 4270 kilométer tömör tanulsággal az amerikai Pacific Crest Trail-en, idén pedig első magyarként teljesítettem az 5000 kilométeres, Mexikótól Kanadáig húzódó Continental Divide Trail-t. Gyerekkoromban egy veleszületett betegség következtében tesiórákon szinte mindig a kispadon ültem, sosem voltam kimondottan sportos. A sors fintora, hogy végül mégis egy sporttevékenységben találtam meg önmagam, ez tanított meg a belső béke, a lelki állóképesség, és a minőségi kapcsolódás fontosságára másokkal valamint önmagammal.

Számomra a siker fogalma szorosan összefonódik a kiteljesedéssel és a „flow”-val. 

Korábban sziklaszilárdan hittem, hogy a sikerhez vezető út kemény munkával és rengeteg küzdelemmel van kikövezve, ezt a hozzáállást végül a legutóbbi hosszabb túrám törte meg. Utam során (a hegyek és a túrázás régi szerelmeseként) azzal foglalkoztam, ami igazán boldoggá tesz. Napjaimat átitatta egyfajta céltudatossággal vegyes lelkesedés, és eközben arra lettem figyelmes, hogy a korábban leküzdhetetlennek vélt akadályok nehéz, de teljesíthető feladattá törpültek. 

siker

Hamarosan nagyköveteink tartalmait is olvashatjátok, kövess minket, hogy ne maradj le róluk!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32