fbpx

Kiosztották az InStyle magazin #képesvagyok díjait

B. Nagy Réka, Szabados Ági, Szilágyi Liliána, Fenyvesi Zoli, Horváth József és Lakatos Levente kapta az InStyle magazin #képesvagyok díját. A világ vezető stílusmagazinjának magyar kiadása első alkalommal osztotta ki az elismeréseket olyan embereknek, akik motiválhatnak másokat is.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A #képesvagyok díj olyan embereket ismer el, akik megküzdöttek testi korlátaikkal, felvették a harcot a társadalom stigmáival és nyíltan mernek beszélni a fontos kérdésekről, legyen az testkép, abúzus, vagy önbizalomhiány. Emellett pedig harcolnak álmaikért, céljaikért és erre motiválják követőiket is. A szerkesztőség hírességeket és civileket egyaránt jelölt hét kategóriában. A díjak végső sorsáról a közönség döntött, több tízezer szavazott érkezett a jelöltekre.

A nagyszabású díjátadó gálán a Haris Parkban a #képesvagyok túllépni a korlátaimon kategóriában végül Fenyvesi Zoli, alias Wheelchairguy, a többszörös handbike-os maratonfutó nyert. Zoli élettörténete bizonyítja, hogy kerekesszékben is lehet teljes életet élni. A #képesvagyok beszélni róla kategória győztese Szilágyi Lililána olimpikon úszó lett, aki a bántalmazás áldozataira hívja fel a társadalom figyelmét. A #képesvagyok tenni az elfogadásért kategóriában a legtöbb szavazatot Lakatos Levente kapta – az influencer és író a podcastjában olyan emberekkel beszélget, akik a terheiket erősséggé alakították. A #képesvagyok megmutatni a szépség ezer arcát kategóriában a közönség B. Nagy Rékának ítélte oda a díjat. Az énekesnő arra inspirál zenéibein és közösségi média felületein is, hogy merjenek önmaguk lenni és fogadják el azt, amit a tükörben látnak. A #képesvagyok küzdeni a céljaimért kategóriában Horváth József kutatóbiológus kapta a díjat, aki a cigánytelepről indulva kívánta bebizonyítani önmagának és másoknak is, hogy tanulással lehet kiutat találni az elrendeltetettnek tűnő helyzetekből. A SHERO kategóriában inspiráló ismert női véleményvezérek kaptak helyet, a közönségtől a legtöbb voksot Szabados Ági nyerte el. A műsorvezető mára könyvkiadót üzemeltet és emberek tízezreinek adja át az olvasás iránti szenvedélyét. Az esemény műsorvezetője Miller Dávid volt.

A hírességek mellett a #képesvagyok díj a civilekről is szól, a szerkesztőség a hétköznapi hős kategóriában Luci Gábornak ítélte oda az elismerést. Gábor autista, aki rengeteget dolgozott azért, hogy megvalósítsa önmagát, és másokon is segíthessen. Jelenleg okleveles szociális munkás, és utcán élő hajléktalanokkal foglalkozik.

„Ez a díj nem a szavazatgyűjtésről szólt, hanem a jelöltek történetének megismeréséről. 2021-ben indítottuk útjára a #képesvagyok társadalmi szemléletformáló kezdeményezést, azzal a szándékkal, hogy a hazai hírességek és a hétköznapok hősei is elmondják, miként léptek át akadályaikon. A kezdeményezéshez akkor több tucat hazai ismert ember csatlakozott, a közösségi oldalakon 3 millióan követhették a történeteket, idén pedig nagyszabású díjátadó gálával ünnepeltünk” – mondta Alberti Petra, az InStyle főszerkesztője, a Marquard Group Hungary tartalomigazgatója. 

Jelöltek és győztesek:

#Képesvagyok beszélni róla: Annoni Zita, Járai Máté, Szabó Győző, Szentesi Éva, Szilágyi Liliána

#Képesvagyok küzdeni a céljaimért: Görög Zita, Horváth József, Palágyi Eszter, Szilágyi Áron, Tomán Szabina

#Képesvagyok megmutatni a szépség ezer arcát: B. Nagy Réka, Bálint Bianka Bianicon, Horváth Cintia, Sena, Szilágyi Szilvi 

#Képesvagyok tenni az elfogadásért: Fajt Alex, Farkas Franciska, Lakatos Levente, Steiner Kristóf, Wilson Luca

#Képesvagyok túllépni a korlátaimon: Fenyvesi Zoli, Iván Bence, Jacsmanik Attila, Nyáry Luca, Szalay Anna Lilla

#SHERO: Eke Angéla, Iszak Eszter, Nyári Dia, Oltai Kata, Szabados Ági

Forrás: Astoria Agency

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

rákszűrés