fbpx

Karácsonyi zenék Mariah Carey-n túl

Ha te is vágysz egy kis újdonságra idén karácsonyra, és nem csak az All I want for Christmas-t akarod rongyosra hallgatni, akkor neked hoztam néhány tippet, mi szóljon a az ünnepek alatt!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Gwen Stefani: You make it feel like Christmas

Életem első szakítása után napokig zokogtam a No doubt énekesnőjének egyik saját számára, ezzel pedig örökre a szívembe zártam őszőkeségét. Nem kérdés, hogy a 2017-ben kiadott You make it feel like Christmas album nálam már most is szól. Többnyire klasszikusok feldolgozását találjuk rajta a Jingle bells-től a Silent night-ig, amolyan Gwen Stefanisan előadva.

Sia: Everyday is Christmas

Ha egy kicsit egyedibb dallamokra vágysz az ünnepek alatt, akkor ajánlom a szintén 2017-es Sia karácsonyi albumot. Kolleganőjétől eltérően ő nem klasszikusokat dolgozott fel, hanem újakat alkotott. Nem az a tipikus Michael Bublé adta melegséges hangulat, de azért igazán megér egy belehallgatást, ha már unjuk a rádiókban játszott zenéket. Sia rajongóknak pedig egyenesen kötelező az énekesnő nyolcadik stúdióalbuma!

Backstreet Boys: A very Backstreet Christmas

Már most ég a fejem, hogy ezt le mertem írni, de nem hagyhattam ki, ha másért nem legalább mosolyogtok egy jót. Akik pedig korombeliek, őket biztosan elfogja a nosztalgia, hisz melyikünk nem nyervogott annak idején az I want it that way, az As long as you love me vagy éppen az Everybody című slágerekre? Na ugye! Akkor szívesen! Igazi ropogós 2022-es nyálcsöpögés, frissen a kemencéből.

Jazz klasszikusok

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ha én elindítok egy jazz klasszikusok listát, azonnal karácsonyi hangulatom lesz. Ella Fitzgeraldtól Luis Armstrongon át, Etta James-ig jöhet bármi! Létezik persze karácsonyi jazz lista is, de én most nem arról beszélek, hanem bármilyen tipikus jazz klasszikusról, mint mondjuk a Blue Moon Billie Holiday-től. Bennem azonnal kelt egy ilyen bekuckózós, gyertya gyújtós, forró csokizós, a karácsonyfa fényeiben elmerülős érzést. Szóval nem kötelező ám az ünnepek alatt csak karácsonyi zenét hallgatni, kerüljenek elő a jazz lemezek!

Ínyencségek

Régen jó pár karácsonyi szezont lehúztam egy suvenir boltban, ahol a 10-11 órás munkaidőben egészen hamar meguntuk a tipikus ünnepi zenéket. Néha muszáj volt kreatívnak lenni, hogy ne bolonduljunk meg, ekkor találtunk rá olyan gyöngyszemekre, amiket tuti soha nem felejtek el, míg élek. Ilyen volt például a Yule Shoot Your Eye Out című szám a Fall Out Boys-tól, aminek a refrénje így hangzik: 

Don’t come home for Christmas
You’re the last thing I want to see
Underneath the tree
Merry Christmas, I could care less

/ Ne gyere haza karácsonykor,
Te vagy az utolsó dolog, amit látni akarok
a fám alatt
Boldog karácsonyt, kicsit sem érdekel

De a szöveg további részei is igen mókásak. Aztán ott van a 12 days of Christmas Indian style, amin egészen biztos, hogy röhögni fogsz! De ha igazán hard-core vagy, akkor meghallgatod a Funny Cat: Christmas Songs című albumot, amin minden dal macska nyávogás formájában van előadva. Jó szórakozást!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32