fbpx

Az évtervezés előnyei

A korábbi években eddig csak szemezgettem ezzel az ötlettel, de idén végre én is kipróbáltam az évtervezés technikát. Elmesélem, én miért szerettem.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Legyen szó a sokak által ismert YearCompass füzetről, vagy bármilyen más online letölthető kiadványról, esetleg egy általad kitalált verzióról, mindegyik ugyanazt nyújtja: lelassít, elgondolkodtat, segít megtalálni, hogy mik az igazán fontos értékek számodra

Rituálé

Mindenek előtt az első, ami az évtervezés mellett szól, hogy mielőtt az ünnepek után átadnád magad újra a hétköznapoknak, lelassít és segít kizoomolni abból, ahol vagyunk. Javaslom a kézírás változatát, ugyanis az is hozzájárul a stresszoldáshoz, flow élményhez. Legyen ez a te személyes rituáléd, olyan eszközökkel kiegészítve, amilyenre éppen vágysz: egyedül egy forró tea mellett, a minimalista kinézet helyett telerajzolva és matricázva, vagy akár barátokkal együtt egy közös estén.

Az előző év lezárása

Mielőtt belépsz az újévbe, jó lezárni az előzőt. Ennek köszönhetően újraélheted a tavalyi év emlékezetes vagy kevésbé szuper pillanatait. De mindenképp érdemes ezeket leírni és ezáltal számot vetni, hiszen segítenek levonni egy konklúziót, és meghatározni, hogy min szeretnél vagy épp nem szeretnél változtatni.

Erő az újévre

A tavalyi év lezárása, és a tudat, hogy egy tiszta lappal indulsz, sok motivációt adhat az újévre. Emellett a boldog pillanatok felidézése, a negatívok lezárása is inspirálni fog a következő 365 napra.

Célok, tervek meghatározása

Az évtervezés nagyban segít abban is, hogy átlásd, mikre szeretnél fókuszálni idén, és hogy ehhez milyen célokat, terveket kell megfogalmaznod. Nemcsak munkahelyi, de személyes célokat is definiálhatsz! Ennek köszönhetően a napjaid szervezettebbek lesznek, és nagyobb eséllyel éred el majd el a kitűzött céljaidat, illetve az eredményekre is jó érzés lesz visszatekinteni.

Évközbeni mankó

Ha bármilyen oknál fogva elhatalmasodna rajtad évközben a melankólia, az évtervezőhöz bátran nyúlhatsz. Nem biztos, hogy a célok miatt leszel újra motivált, de lehet, hogy a tavalyi emlékek vagy egy-egy személyes sor segít visszatalálni oda, ami erőt ad a továbbiakhoz.

Jöjjön pár évtervező

Az ingyenes YearCompass munkafüzet itt elérhető.

Urban:Eve inspirációs naplóját itt találod.

Egy nagyobb hangvételű, fizetős, 70 oldalas kreatív évtervező innen letölthető.

A Kék Erdő Alapítvány Évtervező gyerekeknek, gyerekekkel itt található.

Amennyiben te magad készítenél naplót az évtervezéshez, a Pinterest biztosan segít ötletet adni.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32