fbpx

Mozifilmek, amiket látnod kell!

Régen jártál moziban? Vagy csak nincs programötleted ebben a változékony, esős időben? Jó hírünk van, egészen izgalmas, és remek filmek várnak a nagy vászon előtt a következő hetekben!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A kis Nicolas – eljött a boldogság ideje

Ez az a rajzfilm, amit vagy most nézz meg moziban vagy mindenképpen szerezd be utána otthon, mert látnod kell! Az egykori francia karikaturista és illusztrátor Jean-Jacques Sempé és író társa René Goscinny közös munkájából született meg a Le petit Nicolas mesekönyv sorozat. Ezt a történetet dolgozza fel a tavaly készült mesefilm, ami elképesztően különleges hangulattal lepi meg a nézőket.

A történet két szálon fut, egyrészt merít Sempé és Goscinny életéből, akik valójában azért alkották meg együtt Nicolas meséjét, hogy visszakapjanak egy darabot saját elvesztett gyerekkorukból. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már ezen a ponton meghatódtam, amikor ezt olvastam róluk. A másik szál természetesen Nicolas kalandos kis életét mutatja be. 

Amiért nagyon különleges a film, hogy abszolút Sempé rajzstílusában készült. Semmi vibráló animált szörnyűség nincsen benne, visszatér a gyökerekhez, amikor még tényleg rajzolták ezeket a meséket. Mintha ceruza és vízfesték segítségével elevendne meg előttünk a kis Nicolas élete. Engem már a trailer levett a lábamról. Remélem nektek is tetszeni fog. Nem mellesleg pedig az alkotás egyértelműen tarolt Cannes-ban és Annecyben is!

A varázsfuvola

Ezt a filmet még nem egészen tudom hova tenni, teljes disszonanciát okoz a fejemben, ezért a trailer alapján mindenkire rábízom, hogy érdemes-e jegyet venni rá. Mindenesetre az biztos, hogy ilyesmivel még nem nagyon találkoztam életemben. Érzésre mintha a Harry Pottert keverték volna össze Aladdinnal, miközben a Varázsfuvola leghíresebb áriája zeng a háttérben. Egy izgalmas fantasy film Mozartra alapozva. Mindenképpen egyedi.

A sztori egyébként arról szól, hogy a fiatal Tim Walker egy híres zeneakadémiára megy tanulni, ahol felfedez egy titkos átjárót (egy kis Narnia is belefért a történetbe, haha), ami Mozart Varázsfuvolájának varázslatos világába vezet. Na ezt rakd össze! Mindenesetre egyszer lehet én is megnézem, már csak a kíváncsiság miatt is, hogy mennyire jön át ez a komolyzene-fantasy kombó. Egyébként ha másért nem, azért érdemes lehet, hogy a gyerekek megismerkedjenek a zenével, akár beszélgethetünk is velük róla, és utána meghallgathatjuk együtt az eredetit. Egy kis műveltség sosem árt alapon! 

Az ember, akit Ottónak hívnak

Ha te is nagyra tartod Tom Hanks-et, akkor ez a te filmed. Igaz, ezúttal nem menti meg a világot, és túszul sem esik kalózok fogságába, de ehelyett egy nagyon mókás, morgós karaktert hoz, aki nem tűri a szabálytalanságot és a ricsajt. Persze, nyilván a szomszédjába költözik egy dél-amerikai család, akik mindent megtestesítenek, ami Otto szerint nincs rendben. Mindennek tetejébe egy macska is hozzászegül. Vajon az ellentétek tényleg vonzzák egymást, vagy szép lassan egymás agyára mennek a szomszédok? 

M3gan

Na ez egy nagyon beteg film. Az Annabelle és a Fekete telefon alkotói álltak össze, hogy megvalósítsák ezt a thriller, de inkább már horror kategóriába sorolható művet. Gemma egy játékgyártó cégnél dolgozik robotikusként, és megalkot egy olyan, szinte már teljesen élethű robot lányt, aki a legtöbb emberi funkcióra képes. Váratlanul Gemma gyámsága alá kerül unokahúga, aki egy autóbalesetben elveszti szüleit. Hogy a kislányt felvidítsa nagynénje, bemutatja neki a M3gant, a robotot, akit arra programoz, hogy megvédje unokahúgát, és társa legyen a mindennapokban. Azonban túl jól sikerül a védelmi funkció, és M3ganből szép lassan előjönnek a gyilkos ösztönök. Röviden szólva: elég para. De ha bírod az ilyesmit, nézd meg!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32