fbpx

Sütőtökkrémes vegán spagetti

A sütőtök szezon tart még egy kicsit, ezt kihasználva új fogáson gondolkodtam, mikor egy közepes darab túl soknak bizonyult, hogy csak leves készüljön belőle. Így lett a maradékból tésztaszósz.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szósz hozzávalók 2 főre:

egy közepes sütőtök fele

1 dl növényi tej

⅓ lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

só, bors, chili ízlés szerint

1 evőkanál olívaolaj

Feltétek: 

Itt ízlés szerint bármi szóba jöhet. Én pár rózsa brokkolit főztem hozzá, meg tofut pirítottam, és megszórtam újhagyma karikákkal.

Elkészítés: 

Vágjuk félbe a sütőtököt és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük kb. 40 percig, vagy amíg vajpuha nem lesz. Közben szeleteljük fel a hagymákat és olajon pároljuk meg őket egy lábosban. Ezután kanalazzuk ki a magokat és tegyük félre. Később még felhasználhatjuk őket, vagy dobjuk ki.

Szintén kanál segítségével a tök húsát tegyük át a lábosba a hagymákra és nyomkodjuk szét. Picit keverjük át, főzzük így, majd öntsük fel a növényitejjel és turmixoljuk össze. Ha megfelelő az állag, nem annyira híg mint egy leves, de nem is túl sűrű, akkor főzzük 10 percig. Ha úgy érezzük, lehetne folyósabb, akkor egy kevés vízzel öntsük fel. Ne felejtsük, hogy tésztához készítünk most szószt, ezért előnyösebb a kicsit sűrűbb, darabosabb állag.

Mindeközben elkészíthetjük a feltéteket. Én nem akartam semmi bonyolultat, így csak sós vízben megfőztem egy kevés brokkolit. Illetve serpenyőben olivaolajon és szójaszószban pirítottam tofut. Továbbá újhagymát szeleteltem.

Ha mindennel megvagyunk, akkor már csak tésztát kell főzni, és jöhet a tálalás! Öntsük le a tésztát a szósszal és helyezzük rá a feltéteket. 

Jó étvágyat!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör