fbpx

5 természetes módszer a szexuális élet fellendítésére

Úgy érzed kissé ellaposodott a szexuális életed? Alábbhagyott a tűz? Vagy csak szeretnéd kicsit jobban megismerni a testedet? Számos gyógyszermentes módszer létezik, ami fellendíti a szexuális életet!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Orvosi okok  is állhatnak a szexuális problémák vagy az érdektelenség hátterében

Előfordulhat, hogy egészségügyi okai vannak annak, hogy szexuális életünk kissé alábbhagyott. A cukorbetegség, a pajzsmirigy-problémák, a rák és a szívproblémák csökkenthetik a szexuális vágyat. Az idegproblémák, az endometriózis vagy más betegségek fájdalmassá tehetik a szexet a nők számára. És bizonyos gyógyszerek – például néhány vérnyomás, depresszió, szorongásoldó és még a fogamzásgátló is  – csökkenthetik a vágyat. 

Ezért fontos, hogy előbb zárjuk ki a lehetséges egészségügyi gondokat, mellékhatásokat. Ugyanis ez nem kell, hogy megakadályozzon minket abban, hogy élvezzük a szexet.

1. Tedd  prioritássá a szexhez szükséges hangulat megteremtését

Néha a több és jobb szexhez egyszerűen csak az időbeosztásod újragondolására van szükség. „Nehéz olyan hangulatban lenni, amikor milliónyi dolog van a teendők listáján, és nincs sok időd rá” – mondja Dr. Sadaty.

A szex beütemezése talán szokatlannak hangzik, de ha a fontos terveid nagy részét beírod a naptáradba, akkor miért ne ütemezhetnéd be a szexet is? A legjobb, ha elegendő időt szánunk arra, hogy először valami pihentetőt csináljunk, ne pedig egyenesen az ágyba ugorjunk, mivel különösen a nőknek előbb el kell lazulniuk, mielőtt libidójuk beindul – mondja Sadaty.

2. Alakítsd át a gondolataidat a jobb szex érdekében

Sokan már eleve negatív gondolatokkal, érzésekkel állnak a témához vagy akár a saját testükhöz. Túl kövérnek, csúnyának vagy bármilyennek érezzük magunkat, ami aztán rányomja a bélyegét az egész együttlétre. Ezt el kell felejteni! Kutatások is kimutatták, hogy a szex iránt nyitottabb attitűdű emberek sokkal könnyebben, bűntudat nélkül képesek megélni a szexualitásukat. Ehhez fontos lehet, hogy kommunikálj a pároddal, vagy akár kérj külső szakembertől segítséget.

3. Használjatok síkosítót

A kezdődő hüvelyszárazság gyakran könnyen korrigálható kenőfolyadékokkal és gélekkel, de jó megoldás lehet a kókuszolaj is. Használjátok ezeket szabadon, hogy elkerüljétek a fájdalmas szexet – egy olyan problémát, amely a libidó csökkenéséhez és a kapcsolati feszültségek növekedéséhez vezethet. Ha ezek  már nem hatnak, beszélj az  orvosoddal a többi lehetőségről. Valamint semmiképp se titkoljuk el a partnerünk elől, hogy szükségünk van erre, inkább tegyük a szexuális rutinunk részévé.

4. Mozgasd meg tested a szexuális életed javítása érdekében

Lehet, hogy nem gondolod, hogy a szívedért és az izmaidért végzett gyakorlatok fontosak a jó szexhez , de ne feledd, hogy a vér ugyanúgy áramlik a nemi szervedbe, mint a szívedbe.

Egy tanulmány szerint például a merevedési zavarban (ED) szenvedő férfiak néha megoldhatják ezt a problémát egészséges életmóddal, amely magában foglalja a testmozgást is. Még azoknál a férfiaknál is, akiknél ED-kezelésre van szükség , az  életmód megváltoztatása valószínűleg növeli az előnyöket, állapították meg a kutatók.

5. Aludj eleget a jó szexhez

Az alvás egy másik életmódbeli tényező, amely befolyásolja a libidót . Ennek egyik oka az, hogy a hormontermelést a szervezet belső órája szabályozza, és az alvási szokások valószínűleg segítenek a szervezetnek meghatározni, hogy mikor szabaduljanak fel bizonyos, a szexhez kapcsolódó hormonok. 

Mind a férfiak, mind a nők számára az ágyba bújás utáni fáradtság megzavarja azt a libidót, amely akár pillanatokkal korábban még megvolt.

Ráadásul a férfiaknál az elegendő alvás növelheti a tesztoszteronszintet (az alacsonyabb szint szexuális diszfunkcióval járhat együtt). 

+tipp

Maszturbálj a jobb szex érdekében

Ha saját magadon kísérletezel, jobban megtudhatod, mi az, ami szexuálisan kielégít téged – ezt az információt továbbíthatod partnerednek.

A nők számára a maszturbáció más előnyökkel is járhat. A hüvelyszárazság és a fájdalom csökkenhet, ha időt tölt valaki önmaga stimulálásával.

Ezért a szexterapeuták gyakran ajánlják a maszturbációt, mint eszközt azoknak a nőknek, akiknek nehézségei vannak az orgazmus elérésében. Érdemes lehet vibrátort is használni a fokozott stimuláció érdekében.

Hasonló cikkek a témában.

Forrás

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32