fbpx

Lakásból ki, városba be! – programok téli napokra

Hűvös, nyirkos, szürke az idő, és nem tudod mihez kezdj magaddal, csak ülsz a kanapén munka után egy sorozattal? A bekuckózás kellemes lehet ilyenkor, de mi lenne ha ezen a héten kimozdulnál kicsit? Számos program vár január utolsó hetében!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Életmód expo és ásványbörze a Lurdyban

Ha vonzanak az olyan spirituális tevékenységek mint a tarot kártya jóslás, az aurafotózás vagy rajongsz az ásványokért, akkor itt a helyed! Január utolsó hétvégéjén közel 2500 négyzetméternyi ezotéria vár a Lurdyban. Egészségmegőrző és kézműves termékekkel, hatalmas ásványbörzével és megannyi programmal készülnek a kiállítók. Lesz meditációs koncert, csakratánc és hangtálazás is. Egy igazi spirituális, léleknyugtató hétvége. A jegyár felnőtteknek pedig mindössze 1500 Ft. Infók itt.

Harry Potteres pizsiparty a kicsiknek

Mikor ezt a programot olvastam, rendesen csalódott voltam, hogy csak gyerekeknek szól. A Tündérkert szervezésében őrületes Harry Potter bulin vehetnek részt a kicsik. Csillámtetoválás, projektoros filmvetítés, asztali kviddics és egyéb társasjátékok, varázspálca készítés… Nem is sorolom tovább a jobbnál-jobb tevékenyésgeket, amin a gyerkőcök részt vehetnek ezen a bulin, mert már igencsak kezdek irigykedni. Szülők, erre vigyétek el a kicsiket 28-án, légyszi! Részletekért katt ide.

Egy kis színház

Kálloy Molnár Péter Gáspár Andrással és Kálid Artúrral lép színpadra január 27-én, hogy megpróbálja a lehetetlent: 2 óra alatt megjeleníteni Shakespeare összes művét. 

Nos, itt egyszerűen muszáj az esemény leírásából idéznem, mert zseniális: 

“Shakespeare összes művei 2 óra alatt! Rekordkísérlet több, mint 2 évtizede töretlen sikertelenséggel! Az előadás nem csak nyomokban tartalmaz kötelező tananyagot. Színház az egész, és színész benne minden.

Aki szereti Shakespeare műveit, s ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy valamennyit megismerje, ám úgy ítéli meg, hogy élete hátralévő része valószínűleg nem lesz elegendő ehhez, cseppet se búslakodjon. Bízza rekeszizmai működtetését a „NEM KOMPLETT SHAKESPEARE MŰVEK”-re, akik a nehéz körülmények ellenére (a nézők állandóan közbenevetnek) derekasan végrehajtják a már-már reménytelennek tűnő feladatot: bemutatják a „Komplett Shakespeare”-t.”

Én a helyetekben azonnal jegyet váltanék, amit itt meg is tehettek!

Mozi, mozi, mozi

Helyezd át törzshelyedet a kanapéról az egyik art moziba, mondjuk a Bem-be, csak a változatosság kedvéért. Igazi klasszikusok és kevésbé régi, ám zseniális filmek várnak. Szerdán a Dűnét, csütörtökön a Tanút és a Csillagok közöttet, vasárnap pedig a 12 dühös embert majd A remény rabjait vetítik. A holocaust emléknap alkalmából pedig a Schindler listája is műsorra kerül pénteken.

Mozdulj ki, vár a téli világ

Én őszintén aggódtam, hogy többet nem látunk havat, de szerencsére megtört az átok, és hatalmas pelyhekben esett pár napja. Ennek köszönhetően valami elképesztő csodavilág vár minket például Dobogókőn és Galyatetőn, és a legtöbb hegytetőn. Mivel sajnos egyre ritkábban lesz itthon szerencsénk ilyet látni, így azt javaslom, mindenképpen sétáljatok egyet valahol, most még talán a nap is kisüt.

Teaműhely a Zhao Zhou-ban

Szerdán vár minket a teák birodalma! Egy 3 és fél órás kurzus során megismerkedhetünk  meg a leghíresebb ültetvényekkel, a különböző fajtákkal és elkészítési módokkal. Mindezeken túl pedig az igazi teázáshoz szükséges eszközöket is bemutatják nekünk a Zhao Zhou szakemberei, valamint a kóstolás sem marad el! Ha érdekel ez az izgalmas világ, gyere el te is! Részletek itt.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32