fbpx

Megnyitott az első, főként nőkre specializálódott szexshop, a Lib Women’s Store

Tavaly novemberben nyílt a Lib Women’s Store a Paulay Ede utca 20. alatt. Az alapítókkal, Téglásy Lilivel és Dobó Nagy Fannival beszélgettünk.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Messziről jól kivehető a szexshop cégére, ám ne egy hivalkodó, műpéniszt vagy bilincses meztelen nőt ábrázolóra gondoljatok. A Lib Women’s Store ehelyett kellemességről árulkodik, egy olyan helyet képvisel, ahol szívesen teszed fel a kérdéseid, és úgy beszélgethetsz a szexről, mint az időjárásról.

képen Fanni és Lili
fotókredit: Sándor Berill, Berill Photography 

Hogyan jött a Lib Women’s Store ötlete?

Lili: Fannival többször beszéltünk arról, hogy itthon mennyire tabutéma a szex, sokszor még barátok se beszélgetnek róla. Innen indultunk, a célunk pedig az lett, hogy legyen egy olyan hely, ami nyitottan áll a témához és elsősorban nőknek segít.

Miben más a Lib Women’s Store, mint egy általános szexshop a megjelenéseteken kívül?

Fanni: Egy általános szexshopban hatalmas a készlet, ami ahelyett, hogy segítene, inkább összezavarja a vásárlót. Sokat dolgoztunk azon, hogy nálunk leredukálódjon a választási lehetőség, és olyan termékeket ajánljunk, amik szerintünk megbízhatók és hatékonyak. Nálunk a vásárló meg tudja fogni, be tudja kapcsolni az eszközöket, ami hozzájárul ahhoz, hogy olyat válasszon, ami számára nagyobb eséllyel felel meg. 

Lili: Sokat utána is olvastunk, hogy adott kategóriában melyik termék a legjobb. Odafigyelünk arra, hogy amit árulunk, az minőségi legyen. Ha bemész egy általános szexshopba, többnyire a férfiaknak szóló dolgokat látod, ami sokszor a nőknek visszataszító, rémisztő tud lenni. Mi ehelyett próbáltunk egy olyan közeget teremteni, ahova ha bárki belép, azt látja, hogy szépek a termékek, és kíváncsi legyen arra, hogy mi hogyan működik és mire jó.

fotókredit: Tajnay Dorottya

Mi alapján kerültek a boltba a termékek?

Lili: Volt egy hosszú listánk Fannival, amiben kategorizáltuk azokat a termékeket, amik jelenleg a piacon vannak: mit hogyan használhatsz, mire jó, stb. Ezek alapján elkezdtünk keresni kritikákat, visszajelzéseket. Majd egy nagy részük kiesett a kínálatból, hiszen nem akartunk teljesen random online webshopokból, a világ másik végéből rendelni. Illetve célunk volt még a szelektálásnál új eszközöket is behozni a magyar piacra.

Fanni: A legtöbb szexshopban található húzómárkák termékeit több ezer forint különbséggel árulják. Ebbe nem szerettünk volna beszállni. Úgy láttuk a kereséseink, kutatásaink alapján, hogy ezeket ki tudjuk váltani olyan eszközökkel, amik a mi színvonalunkat tudják tartani és újak. Vannak fiatal márkáink, kifejezetten olyanok is, akiknek nők az alapítóik. Próbálunk erre is koncentrálni, és arra, hogy lehetőség szerint környezetbarát anyagok kerüljenek a polcainkra.

Össze tudnátok foglalni, hogy miket találunk az üzletben?

Fanni: Megtalálhatók nálunk egészségügyi termékek, masszírozók és wandok, dildók és hozzájuk hámok, nyuszik, páros játékok, bulletek. Illetve Farkas Zsófia által tervezett FRKS Lingerie fehérneműk, latex bugyik is. Az üzlet közepén mindig kiemeljük, amit aktuálisan ajánlunk. Ezen kívül rendelhető még egy tantra fotel a Tantra Sziget együttműködésével, és vannak bdsm kiegészítők, anális játékok, óvszerek, sikosítók, szexjáték tisztítók. Az egyik részen pedig jelenleg könyvajánló van, de szeretnénk majd értékesíteni is a témához passzoló kiadványokat.

fotókredit: Tajnay Dorottya

Mit szoktatok ajánlani kezdőknek, amatőröknek, akik először járnak a Lib Women’s Storeban?

Fanni: Azt vettem észre, hogy akinek soha nem volt még szexuális segédeszköze, neki is van egy elképzelése, ami izgatja a fantáziáját. Itt könnyen el tudunk indulni, és van annyi választékunk, hogy egy típuson belül ajánljunk kezdőknek vagy haladóknak.

Lili: Eddig ritka volt az olyan a vásárló, aki nem mondott volna semmit, miután bejött a boltba. Amióta nyitva vagyunk, szinte mindenki, aki eljön hozzánk, megkérdezi, hogy mit ajánlunk. Ilyenkor elindul egy beszélgetés, és annak köszönhetően, hogy ki vannak rakva a termékek, meg lehet állapítani, hogy mi az, amit kedvel, és mitől nem ijed meg. 

Szerintetek miért fontos, hogy a szexuális segédeszközök bekerüljenek a szexuális életbe?

Fanni: Mindenképpen normalizálni kéne, ha hosszú távon beszélünk a szexről. Anélkül, hogy jól megismernéd a tested és azt, amire szükséged van, nehéz egy párkapcsolatban lenni. Ezek az eszközök pedig nagyban segítenek ebben.

Lili: Ha megnézzük a statisztikákat, hogy a nőknek még mindig milyen kevés százaléka élt át orgazmust, ijesztő. Miközben ennek nem kéne tabutémának lenni. Egy nő is ugyanúgy vágyik rá, mint egy férfi, csak nehezebben jut el a csúcsra. Ezért is fontos, hogy legyenek termékek, amik segítenek. Döbbenet, hogy megéltünk egy szexuális forradalmat, de itthon még mindig nem ütötte át az ingerküszöböt, hogy erről merjünk bátran beszélni, a problémákat és az egészségügyi oldalát is beleértve.

fotókredit: Tajnay Dorottya

Mi a bolt mögötti személyes motivációtok?

Lili: Egy olyan munkát szerettem volna, ami közel áll hozzám és jól érzem magam benne minden szempontból. Hogy egy olyan dologba fektessek energiát, amibe teljes mellszélességgel bele tudok állni, és egy olyan emberrel, akivel szeretek együtt dolgozni.

Fanni: A pszichológia alapképzés végén már egyértelműen a szexuálpszichológia felé kacsingattam, ez indította el a szexshop ötletét, viszont abszolút közös megegyezés és ötletelés alakította a boltot olyanra, amilyen ma. És örülök, hogy végül egy női szexshopot álmodtunk meg, mert azt látom, hogy sokan nem tudnak ezekről az eszközökről, és itt elkezdik megismerni őket. Jó látni, hogy van egy hely, ahova kérdésekkel jöhetnek. 

Mik a jövőbeli céljaitok?

Lili: Nemrég indult el a webshop, ami most egyelőre minden energiánkat igényli. Az elsődleges cél, hogy tudjanak rólunk, felismerjék, hogy mi tudunk segíteni. Bennünk van egy olyan küldetéstudat is, hogy szeretnénk egy kis közösséget építeni. Ezért is volt fontos, hogy amit tudtunk Magyarországról szerezzünk be, támogatva egymást. 

Fani: Igen, továbbá szeretnénk majd idővel bővíteni a készletet, workshopokat tartani, kiállításokat szervezni. Sok tervünk van, bízunk benne, hogy meg is tudjuk őket valósítani.

Nézz körül a webshopban, és kövesd a fejleményekért a bolt Facebook és Instagram oldalát!

A borítóképet Bertók Krisztina készítette.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32