fbpx

Általános tévhitek a tarot kártya kapcsán

Egyre gyakrabban találkozom a környezetemben olyan személyekkel, akik tarot kártyát használnak, mégis még mindig nagyon sok negatív történet kering róla és az olvasásáról. Ezzel a cikkel a célom, hogy ledöntsem a legáltalánosabb tévhiteket.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A tarot kártyáról

A tarot kártya eredete ismeretlen, valószínűleg pont ebből adódóan találnak ki köré mindenféle történeteket. Az első írásos feljegyzés a kártya létezéséről 1442-ből vagy 1390-ből származik.

A tarot kártya egy 78 lapból álló kártyapakli, ami segít válaszokat adni önmagunkkal, kapcsolatainkkal, karrierünkkel kapcsolatos kérdéseinkre. De ezt nem szó szerint kell érteni. 

Nem úgy működik, hogy kiolvashatod, hány évig fogsz élni, vagy meddig leszel az adott párkapcsolatban. Ehelyett a kártyák különböző kultúrák ősi szimbólumait képviselve segíthetnek többek között döntéseink meghozásában.

Mostanában egyre gyakrabban alkalmazzák önismeret során, ugyanis egy képzett kártyaolvasóval a kártyák segíthetnek rávilágítani a jelenlegi vagy jövőbeli helyzetünkre.

Jöjjenek a tévhitek 

A kártyákkal megjósoljuk a jövőnket

A tarot kártyák önmagukban nem képesek megjósolni a jövődet. A kártyára ehelyett inkább úgy érdemes tekinteni, mint egy eszközre, melyet arra használunk, hogy segítsen meglátni vagy megérteni, hogy éppen miben vagyunk, hova tartunk.

A kártyákat sokféleképpen és különböző okokból lehet használni. A tarot többek között lehet egy spirituális vezető, egy módszer, amivel tisztábban láthatod a jelenlegi helyzeted, és több szinten el tudunk mélyülni benne.

A “halál” kártya valóban halált jelent; ha kihúzom, meghalok

Egy másik elterjedtebb tarot mítosz, hogy a halál kártya húzása azt jelenti, hogy te vagy valaki a környezetedben meg fog halni. Ez viszont nem ilyen egyszerű, a lapokat se feltétlenül kell “jó vagy rossz” lapokba kategorizálni.

Ráadásul a halál kártya valójában sok pozitív jelentéssel is bírhat. Szimbolikusan azt képviseli, hogy valami véget ér. Ez lehet egy kapcsolat, hobbi, vagy a karrier egy állomása.

Ez a kártya jelezheti, hogy fel kell készülnöd arra, hogy elfogadd valaminek az elvesztését. De a pozitívabb oldaláról nézve, jelezhet egy új kezdetet is, vagy azt, hogy irányt kell változtatnod az életedben.

A tarot kártya egyenesen az ördögtől való

Ahogyan egyes nézetek a boszorkányokat is gonosznak tartották, úgy a kártyát is körbe leng egy hasonló hangulatú tévhit. Mindez azért, mert az emberek gyakran elítélik azokat a dolgokat, amiket nem értenek, vagy nem akarják elfogadni azt, ami más.

Ha emiatt aggódsz, szeretnélek megnyugtatni, a kártyák nem gonoszok, nem vonzzák oda hozzád az ördögöt, sem a rossz szellemeket. 

A tarotkártyák megértéséhez és használatához ugyanúgy tudás és ismeretek elsajátítása szükséges, amik könyveken, leírásokon, tapasztalatokon alapulnak. 

A tarot kártyák nem tudnak rossz energiákat hozni, ezt maximum az emberek teszik. Ha tehát félsz a tarotkártyák használatától, érdemes utánajárni, hogy miért. 

Mindemellett mindenkinek tiszteletben kell tartania a saját komfortzónáját. Hiszen nem biztos, hogy a tarot mindenkinek tetszik.

Nem olvashatsz magadnak

Nem a legkönnyebb megtanulni a tarot olvasás helyes módját, de ha szeretnéd, bátran megteheted. Te is olvashatsz magadnak, amennyiben nem veszed félvállról, és képes vagy megfejteni a saját kártyáid jelentését. Sokszor nehéz magunkat objektíven látni.

Ehhez azonban amellett, hogy utánanézel az olvasás csínjának bínjának, arra is szükség lesz, hogy ne legyél elfogult és ne vidd túlzásba! 

Viszont ha egyszer megtanulod ezt, akkor sikeresen olvashatod a saját tarot kártyáidat útmutató nélkül.

Ugyanakkor éppen azért, mert sokszor a tarot kártyák belső üzeneteket és mély jelentéseket tartalmaznak, ezeket nem feltétlenül kell valaki másnak értelmeznie. Előfordulhat, hogy egy értelmezés rezonál veled és a személyes helyzeteddel, amiről nem biztos, hogy szeretnéd, hogy mások is tudjanak.

Nem vásárolhatod meg a saját kártyapaklid

Sokan úgy gondolják, hogy várni kell arra, hogy megajándékozzanak egy tarot paklival, pedig az első kiválasztása néha még hasznosabb lehet, mintha ajándékba kapnánk.

Fontos, hogy úgy érezd, kapcsolódsz a kártyákhoz. A saját paklid kiválasztása egyszerű módja annak, hogy olyat válassz, amely rezonál veled és az energiáddal

Az általad választott tarot pakli sajátos jelentésekkel, képekkel, szimbólumokkal bírhat. Mindezek olyan dolgok, amik segítenek abban, hogy úgymond erősebb kapcsolatot teremts a kártyáiddal, és kihozd belőlük a legtöbbet.

Tehát nincs okod arra, hogy ne lepd meg magad azzal a tarot paklival, amire szemet vetettél!

Ha még többet megtudnál a tarot kártyáról és előnyeiről, olvasd el Markó Barbara, a Tarot Kollektíva alapítójával készült interjúnkat.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32