fbpx

IV. Kalandra Fül Fesztivál

A Kalandra Fül Fesztivál Magyarország egyetlen klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. Negyedik alkalommal gyűjtjük egy helyre a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat, amelyek egy célt szolgálnak: szórakoztatva közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Európai szinten is ritkaságnak számít a kifejezetten a fiatal korosztályt célzó, klasszikus zenei esemény, a Danubia tagjainak azonban rengeteg tapasztalata van abban, hogyan szólíthatók meg az óvodás, iskolás korosztályok tagjai. A Fesztivál azon túl, hogy értékes információkat, minőségi zenei élményt nyújt – mindezt az célcsoport számára leginkább befogadható módon –, fontos szerepet tölt be az ének-zene és hangszertanulás megkedveltetésében.

A fesztivál házigazdája a Danubia Zenekar, akik innovatív előadásaikkal az elmúlt években lelkes gyermekek ezreinek bizonyították, hogy a klasszikus zene mennyire menő tud lenni. A fesztivál művészeti vezetője Hámori Máté, több tucat újító előadás megálmodója és a zenei utánpótlás-nevelés kiemelkedő alakja.

A Danubia Zenekar ifjúsági előadásain ebben az évben Beethoven, Schubert és Britten zenéjével ismerkedhetnek kicsik és nagyok, de a fesztivál ideje alatt lehetőség lesz kísérőprogramokon is részt venni. Az Art Classic Harangegyüttes Harangoznak délre című koncertjén ismert népdalok, gyermekdalok, mesezenék csendülnek fel, amelyek harangzenei átiratait id. Lajhó Gyula, az együttes művészeti vezetője készítette. Az előadáson hangolt kézi csengettyűket láthatunk, hallhatunk, a koncertet követően pedig a közönség tagjai „zenészként” is próbára is tehetik magukat.

A Szigetkék Alkotóműhely népszerű foglalkozásán az érdeklődők különböző képző- és iparművészeti technikákkal ismerkedhetnek meg játékos, kreatív gondolkodásra, a résztvevők adottságainak kibontakoztatására ösztönző formában. A műhely vezetője Balla Vera képzőművész. A BMC előterében több alkalommal élő zeneautomaták fogadják a közönséget, a büfé pedig bővített kínálattal várja a gyerekeket, családokat.

Programbontás

2023. március 4. szombat

10.00 – Roll over Beethoven

11.30 – A legnagyobb Franz

14.00 – Csengő-bongó – kísérőprogram, ingyenesen látogatható, Tetőterasz

16.00 – Rímes bál a zenekarban

Jegyár koncertenként 2000 Ft.

A három előadásra egy tranzakcióban történő jegyvásárlás esetén 15% kedvezményt biztosítunk.

A kísérőprogramok bármely aznapra érvényes belépőjeggyel látogatható!

A programokról részletesen

Roll over Beethoven

2023. március 4. szombat 10.00

Mint tudjuk, Beethoven a zene Mozartja. Magyarul: minden klasszikus zenészek alfája és omegája, a legnagyobb lázadó, a legvagányabb rocker, aki a zenét a sarkaiból fordította ki, aki a sorssal is dacolt: pá-pá-pá-páááám! Ezt a szuperhőst hozzuk el szűk egy órában Szemenyei János színész és Hámori Máté házigazda-karmester segítségével, bemutatva, hogy hogyan is lehet egy kétszáz éves zene ma is kemény, feszes, forradalmi, pörgős és megdöbbentően érzékeny egyszerre. Lesz zongorázás, zenekari lárma, siketség-szimulátor és sok minden más. Csak erős idegzetűeknek!

Részletek Beethoven és J. Haydn műveiből

Közreműködik: Szemenyei János

Karmester és házigazda: Hámori Máté

A legnagyobb Franz – Schubert

2023. március 4. szombat 11.30

Félénk, szemüveges, dundi figura, aki titokban, egy apró szoba mélyén a valaha írt legszebb dallamokat találta ki. Mit tud elmondani egy dal? Hogyan lehet két hangszerrel párbajozni? Na, és szerelmet vallani egy hegedűvel és egy csellóval? Mindez kiderül, amikor megismerjük a legnagyobb franc, Franz Schubert gyönyörű zenéit.

Karmester és házigazda: Hámori Máté

Rímes bál a zenekarban

2023. március 4. szombat 16.00

Rímekbe szedett interaktív hangszerbemutató Benjamin Britten műve nyomán. Mennyiféle hangszer csücsül egy nagyzenekarban, és mindegyik egészen mást csinál… Hogyan lesz ebből összhang, és miben különböznek egymástól a hangszerek? Melyik tud csiripelni, és melyiknek „acélosan brutál” a hangja? Melyik nagytestű hangszer rejt érzékeny szívű játékost, és mire való egyáltalán a karmester? Erre a sok kérdésre ad szórakoztató választ a Danubia Zenekar koncertje, ahol rímekbe szedve mutatja be a házigazda, Hámori Máté a zenekar hangszereit és műhelytitkait. Ráadásul egy szerencsés hallgató karmesterként is kipróbálhatja magát a zenekar előtt.

Britten: Zenekari kalauz fiataloknak

Karmester és házigazda: Hámori Máté

Forrás: Well

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32