fbpx

Inner Landscapes / Belső Tájakon – Hu-Yang Kamilla grafikusművész kiállítása

Hu-Yang Kamilla az egyik igazán tehetséges vendégszerzőnk. Gondolatai, érzései nemcsak írásban, hanem illusztrációs technikákon keresztül is megelevenednek. Jövő héten lesz az első önálló kiállítása a FISE-ben!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Inner Landscapes / Belső Tájakon – a kiállításról

A kék szériás képeken megjelenő grafikai világ pszichológiai-filozofikus megközelítéssel készül. Középpontjában a természet és az épített környezet álomszerű metaforái találkoznak a lélek belső folyamataival. Az így kapott tájak, az alakok térben betöltött szerepe, viszonyulása, térrendező képessége mintegy lenyomatai e belső folyamatoknak. Jelen vannak továbbá olyan egzisztenciális vonulatok, mint az üresség értelemmel való újra felruházása, a „teljes egésszel” való kapcsolat keresése, a belső középpont megtartó ereje és egyfajta áramlásra való törekvés a mindennapi nehézségek fragmentjein túl.

A kiállítás hívószavai a megismerés és elmélyülés, melyre a kék szín is asszociál: visszaköszön olyan síkon túlmutató, természetben megjelenő szubsztanciákban, mint az ég és a víz, melyek egyfajta transzcendenciát tesznek lehetővé. A kiállított képi világot Dénes Ádám hangistallációja kíséri.

A kiállítást megnyitja Mascher Róbert DLA iparművész, a FISE elnöke és az alkotó, Hu-Yang Kamilla grafikusművész. A megnyitó időpontja 2023. február 28. 18:00 óra, helyszín a FISE – Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület.

A kiállítás 2023. február 28.-tól és március 17.-ig minden nap 14-18 óra között látogatható.

Forrás: Hu-Yang Kamilla

Kamilla munkáiról

Kamilla a Kisképzőben, azt követően pedig a Glasgow School of Art-on tanult grafikusként. Jelenleg Budapesten él, nemrég kezdte el illusztrációs projektjét, melynek során többnyire pszichológiai témákkal foglalkozik, multidiszciplináris megközelítéssel.

Munkáiban az egyén és külvilág kapcsolata, az individuum és kollektív viszonyának körbejárása gyakran tetten érhető. Grafikáin belső és külső struktúrák, a világban húzódó egységek és határvonalak aspektusai is megelevenednek.

Cikkeit itt tudod elolvasni, munkái pedig itt elérhetők.

Szöveg egy részének forrása: A kiállítás facebook eseménye

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32