fbpx

SZINOPSZIS – AZ ÍRÁSRÓL, ÉS AMI MÖGÖTTE VAN, AKI VÁLASZOL: FARKAS ANETT

Megírni egy regényt sosem könnyű. De mi történik azután? Mennyi időbe telik megírni a további történeteket? Farkas Anettet kérdeztük, aki eddigi könyveivel több díjat is nyert már és tavasszal két éven belül a negyedik könyvével jelentkezik.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Anett kétgyermekes anyuka és feleség, saját vállalkozása mellett szorít időt a könyvei megírására, és ahogy mondja, minden az időbeosztáson múlik. A történetek, amelyekről a regényeiben ír, sokszor egészen megrázóak, melyekhez korábbi rendőrségi munkájából merít ihletet.

Milyen műfajba sorolnád a könyveidet? Krimi, esetleg pszichothriller? Tervezed, hogy más műfajban is írsz majd?

Abszolút krimi zsánerben írok, megspékelve egy kis drámával. A pszichothriller műfaj sem áll tőlem messze, sőt, a trilógiám első és harmadik részében meg is találhatóak ezek az elemek. Más műfajban egyelőre nem szeretném kipróbálni magamat. 

farkas anett

Az első könyved egy kiadó gondozásában jelent meg, de a további könyveidet már magánkiadásban tártad a nagyvilág felé. Miért döntöttél úgy, hogy ezt az irányt választod?

Éreztem magamban akkora erőt, hogy ezt én magam is el tudom intézni. Nem olyan bonyolult, nyilván több időmet veszi el, de ezzel szemben minden egyes folyamatot végig tudok kísérni, ami nekem nagyon fontos. Mára sikerült olyan szakemberekkel kiépítenem a kapcsolatot, akiknek a munkájában száz százalékban megbízom. 

Az első három könyved egy trilógia részeként jelentek meg. Mi a helyzet a márciusban érkező könyveddel? A Kettős játszma egy új történet?

Igen, ebben teljesen új karakterek és történet várható. Két részesre tervezem, de különálló sztorival. 

Korábban a rendőrségnél dolgoztál és a könyveidben is gyakran megtörtént eseteket dolgozol fel, amelyet rengeteg kutatómunka előz meg. 

Igen, rengeteg időm megy el a kutatással. Ilyenkor viszonylag sok embert bevonok a munkába: helyszínelőket, bűnügyi szakembereket, orvosokat és pszichiátereket. Nélkülük csak a neten böngésznék, amely közel sem lenne olyan hiteles, mint ahogyan most a kezeim közül kiadom a könyveimet. 

Hogyan éled meg, hogy sokszor komoly és megrázó témákat feszegetsz. Nem szokott megviselni?

Írás közben teljesen elvonatkoztatok, így nem visel meg szerencsére. 

farkas anett

Melyek azok a részei az írásnak, amelyek könnyebben mennek? Illetve van olyan fázis, amely kifejezetten nehezebb?

A krimi része, a nyomozás, kihallgatás, esetlegesen a bűnös szemszöge könnyebben megy. Mivel sokszor nyomasztó témákban írok, mindig megspékelem a történeteimet egy cseppnyi romantikával.

Furcsa, de pont a mások számára egyszerűbb romantikus témák nekem nehezebben mennek, de szerencsére egyre könnyebben birkózom már meg az ilyen jelenetekkel is. 

Több díjjal jutalmazták már a könyveidet, tavaly A 33-as beteggel megnyerted az elsőkönyves kategóriát. Mik a terveid az idei évre?

Nagyon szeretném ezt a díjat megnyerni krimi kategóriában is. Természetesen tudom, hogy ehhez még sokat kell tanulnom és írnom, de egyszer talán sikerül. Idén a Kettős játszmán kívül még egy regényt szeretnék megjelentetni, amelyet karácsonyra időzítenék. 2024-re is vannak már terveim, de az már egy másik beszélgetés. 

Korábbi Szinopszis beszélgetések.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32