fbpx

Dichterliebe – A tizenkét óriás – ajánló

A színház, a zene és a film különleges összművészeti találkozása: egy fiú és egy lány, akik egy bulin megismerkednek, egy éjszakára egymásra találnak, majd reggelre a lány eltűnik. Idáig ez lehetne egy szokványos egyéjszakás kaland, de a fiú elkezdi keresni a lányt, mert úgy érzi, ő volt a nagy Ő.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Erről szól a Danubia Zenekar március 28-án és 29-én látható előadása Szemenyei János és Wrochna Fanni főszereplésével az Átriumban.

Zene

Kétszáz évvel ezelőtt jelent meg Heinrich Heine egyik kötete, melyből 16 verset kortársa, Robert Schumann zenésített meg és írt át férfihangra és zongorára. Ez lett Schumann egyik legismertebb dalciklusa, a Dichterliebe, azaz a Költő szerelme.

De ne tévesszen meg senkit, ez a mostani előadás nem a 19. századi, hanem nagyon is mai, kortárs színházi verzióját mutatja meg a fájdalmas szerelmi csalódásnak.

Film

A Horvát Lili által rendezett szerelmes filmben a külvilágban zajló eseményeket követik végig a nézők, de ezt folyamatosan megszakítják a főhős lelkében lezajló változások.

Előadás

Igazi összművészeti élményben van része a nézőknek, hiszen a 16 dal és a film jelenetei egymást erősítve mesélik el ennek a megismételhetetlen mégis ismerős szerelemnek a történetét. Az előadás különlegessége, hogy nemcsak színházi élményt nyújt, hanem koncert és film egyszerre, hiszen maga a vetítővászon is kettős szerepet tölt be az előadás során. A vászonra vetítve láthatóak a Horvát Lili rendezésében elkészült film jelenetei, majd a vászon áttetszővé válik, élőben feltűnik és felhangzik Szemenyei János és a Danubia Zenekar előadásában a dalciklus, így érzékeltetve a nézőkkel a külvilág és a belső világ kettősségét és a bennük zajló eseményeket.

Hogy végül is mi a Dichterliebe – A tizenkét óriás? Kilencven perces zenei utazás filmes megállókkal.

Aki volt már szerelmes, nem fogja távolinak érezni a Dichterliebét, aki pedig még nem élte át ezt a túlfűtött, visszaemlékező, dühös, lemondó lelki hullámvasutat, kap egy kis betekintést abból, hogy mi vár rá a jövőben.

Bepillantás az előadásba:

További információ: www.utazenehez.hu

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32