fbpx

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt vissza az Auchan és az Auchan Korzó 

A két vállalat április 22. és május 22. között aktív részt vállal a „Passzold vissza, Tesó!!” elnevezésű kampányban.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az Auchan Magyarország és az Auchan Korzó is csatlakozik a KÖVET Egyesület, a Jane Goodall Intézet, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány „Passzold Vissza, Tesó!!” elnevezésű mobiltelefon-visszagyűjtő kampányához. A felelős, környezettudatos szemléletmód és a fenntartható megoldások mindkét cég számára stratégiai fontosságúak.

Az Auchan már évek óta jelentős lépéseket tesz a műanyagmentesítésért és a textilhulladék mennyiségének visszaszorításáért, az Auchan Korzó pedig több helyszínén is bevezette a közösségi autómegosztást, számos módon igyekszik bekapcsolni bérlőit a körforgásos gazdaságba, és azon dolgozik, hogy az áruházakhoz tartozó parkolók minél zöldebbek legyenek. A mostani közös aktivitással a lakosságnál halmozódó, kisméretű elektronikai hulladék mennyiségét szeretnék csökkenteni. A fölöslegessé vált használt mobilokat április 22-től május 22-ig lehet leadni az Auchan áruházakban és az Auchan Korzó üzleteiben kihelyezett gyűjtődobozokba.

A Föld napja alkalmából az Auchan Magyarország és a Nhood Services Hungary Kft. által üzemeltetett Auchan Korzó közösen csatlakoznak a KÖVET Egyesület, a Jane Goodall Intézet, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány közösen indított, „Passzold Vissza, Tesó!” elnevezésű mobiltelefon-visszagyűjtő kampányához. 

Mindkét vállalat társadalmi felelősségvállalási stratégiájának központi eleme a fenntarthatóság. Tevékenységük során arra törekednek, hogy az EU-s klímacélokkal összhangban mérsékeljék a globális felmelegedést és ösztönözzék a körforgásos gazdaság elvei alapján történő újrahasznosítást. 

A mobiltelefonok újrahasznosítása nem újdonság az életükben, hiszen a használt cikkeket ismét forgalomba hozó Új élet by Auchan elnevezésű termékcsalád 2022 óta a használt mobiltelefonokra is kiterjed, az Auchan Korzó pedig idén már másodszor csatlakozik a „Passzold Vissza, Tesó!” kampányhoz. A közös akció célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, táblagépet és ezekhez használt töltőt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot. 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a használaton kívüli elektronikai eszközöket az emberek még hosszú évekig őrzik, sokszor el is feledkeznek róluk, aztán egyszer csak kidobják őket, és az is nagy kérdés, hogy hova. Az elavult, nem használt mobiltelefonok a világ összes veszélyes hulladékának mintegy kétharmadát teszik ki, pedig ezekből a készülékekből 17-féle fémet lehet visszanyerni, többek között aranyat, ezüstöt és rezet. Ezeknek a nyersanyagoknak a bányászata a legkevésbé sem fenntartható és környezetkímélő, a használt eszközök újrahasznosításával ezt a környezetkárosító hatást lehet mérsékelni. 

Április 22. és május 22. között a használt nyomógombos vagy okostelefonokon kívül a gyűjtődobozokba várnak még GPS-eket, tableteket és olyan további tartozékokat is, mint például a fülhallgatók és töltők. Auchan Korzók üzleteiben elhelyezett gyűjtődobozok listájáról a www.auchankorzo.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. 

A mostani akció fontos lépés a két vállalat együttműködésében, melyet az elképzelések szerint több, fenntarthatóságot elősegítő, közös projekt követ majd.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek