fbpx

Csendes hangszert keresel? Ezt muszáj kipróbálnod!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A hangszerboltokban a hangszerek széles választékával találjuk szemben magunkat, a hatalmas zongoráktól kezdve a dobokon át, a különféle gitárokig. Mi a helyzet akkor, ha valami csendesebb hangszerre vágyunk mert nyugalmat szeretnénk biztosítani a családunknak vagy éppenséggel nem szeretnénk zavarni a szomszédokat? Van egy jó hírünk, hiszen léteznek ilyen hangszerek is.

Az egyik legnépszerűbb a digitális zongora

A digitális zongora halkan is használható, hiszen ez egy modern kialakítású hangszer, amelynek tervezése során figyelembe vették a mai kor igényeit is. Ez a zongora abban különbözik a hagyományos zongorától, hogy egy elektromos jel vezérli a hangot, ezáltal lehetőségünk van a hangerő szabályozására is. Ha úgy ítéljük meg, hogy halkabb zenélésre van szükségünk a család vagy a szomszédok miatt, akkor egészen egyszerűen halkra kell állítani a hangerőt vagy fel kell venni egy fejhallgatót, így bármikor gyakorolhatunk anélkül, hogy zavarnánk másokat.

A vonós hangszerek közül is választhatunk

Egy csendesebb hegedű vagy egy cselló, amely lehetővé teszi a hangerő szabályozást egy fejhallgató segítségével, szintén megoldást jelenthet a problémánkra. Ezek a zeneszerszámok ideálisak azoknak, akik gyakorolni szeretnének akár egy nap többször is, de nem szeretnének zajongani. További előnyük, hogy könnyedén hordozhatók, így nem csak otthonunkban használhatjuk őket.

A gitárosoknak is lehetőségük nyílik a csendesebb muzsikálásra

A halk játék élményét a gitárosok is megtapasztalhatják, hiszen szintén lehetőség van az elektromos gitárok esetében a hangerő szabályozásra és arra is, hogy egy fejhallgatót csatlakoztassunk a hangszerre.

Még egy lehetőség az ütőshangszer

A csendesebb dobok vagy például a marimba fantasztikus lehetőséget kínál, hiszen ezek speciális kialakítással rendelkeznek. A gumipárnák használatával a halkabb hangzás minden további nélkül megoldható és így bátran élvezhetjük az otthoni dobolást, az egyéb ütős hangszereken való gyakorlást.

Kiknek ajánlott még a halk hangszer?

Ezeket a zeneszerszámokat azoknak ajánlják, akiknek korlátozottak a lehetőségeik. Társasházban élnek, vagy több generáció lakik egy lakáson belül, esetleg olyan a lakóközösség, ami nem teszi lehetővé a zajongást. Ne habozzunk kipróbálni ezeket a hangszereket még vásárlás előtt, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy tényleg tudjuk-e csendes üzemmódban használni. Hangszerbolt Budapest több részén is elérhető, így bármikor személyesen is betérhetünk és kipróbálhatjuk bármelyik hangszert. Ha szükséges akkor kérjük ki a szakértők tanácsát is, hogy biztosan a számunkra megfelelő hangszert válasszuk ki.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32