Hozzávalók (egy közepes tepsi)
50 dkg darált pulyka vagy csirkemell
1 db vöröshagyma
2 tk oregánó
2tk bazsalikom (ha van friss még jobb)
ízlés szerint só, bors,
5 dl paradicsompüré
2 db nagyobb cukkini
20 dkg mozzarella
Elkészítés
Mossuk meg a cukkiniket, majd hámozzuk le a héjukat, ezt követően pedig próbáljunk minél vékonyabb szeleteket vágni belőlük. Ha ez sikerült, tegyük egy tálba, majd kissé sózzuk és borsozzuk be őket. Hagyjuk állni.
Vágjuk fel a hagymát és olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a húst és süssük addig, amíg kifehéredik, végül öntsük le a paradicsomszósszal. Ízesítsük sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Ha megfelelően szószos állagot kaptunk, akkor kezdődhet a lasagne összerakása.
Vegyünk elő egy magasfalu tálat, vagy tepsit és kissé olajozzuk meg. Tegyünk az aljára egy sor cukkinit, arra jöhet a húsos szósz, majd vágjunk rá pár szelet mozzarellát. Így folytassuk a rétegezést. 190 fokon, olyan 20-25 perc alatt süssük készre, amíg a tetején a sajt kissé meg nem barnul.
A kép csak illusztráció