Na jó, persze bármit el lehet rontani, de talán ezt a legnehezebb. Az a legjobb benne, hogy végtelen variáció létezik belőle, olyan zöldségekkel és húsokkal variálhatjuk, ami csak jólesik, sőt el is hagyhatjuk a húst, ha akarjuk. Ezt a receptet egy barátnőmtől kaptam, aki mesterivé fejlesztette a quiche sütési technikát, én pedig egy kicsit az ízlésemre formáltam. Jöjjön a recept!
Tésztához:
200 g liszt
100 g vaj
2 db tojás (vagy egy nagy)
só
víz (amennyit felvesz a tészta, de ne legyen ragadós)
egy kanál joghurt
Töltelékhez:
200 ml tejszín
100 ml tej
4 db tojás
só
bors
koktélparadicsom
egy kis chili
fokhagyma
bébispenót (kb. 5 dkg)
edami és trappista sajt,
egy teáskanál vaj,
sonka
csirkemell
Elkészítés:
Összekeverjük a tészta alapanyagait, kinyújtjuk, majd pite vagy tortaformában megsütjük 180 fokon, olyan 20 perc alatt egy kis nehezékkel (pl. valamilyen konzerv), hogy megmaradjon a tipikus pite forma és legyen hely a tölteléknek. Miután a tészta kész, összekeverjük a töltelék alapanyagait az előtte megsütött húsokkal, majd bele öntjük a pitetésztába és 180 fokon, pár perc alatt készre sütjük.
Igazából a töltelék ízlés kérdése, azt raksz bele, amit csak szeretnél, így mindenkinek lehet saját változata!