fbpx

Könyvajánló nem csak karantén alatt

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Olvasni mindig jó és felszabadító érzés. Sajnos azonban egyre kevesebbszer kapjunk magunkat azon, hogy ráérősen üldögélünk egy könyvvel a kezünkben. Sokszor az a kifogás erre, hogy nincs rá idő. Pedig, ha csak azokat az periódusokat összeadnánk, amikor órákig céltalanul internetezünk és pörgetjük a social felületeket, már pont összejönne pár fejezetnyi szabadidő. Most összeállítottunk nektek néhány könyvajánlót, amelyek reméljük meghozzák a kedvetek az olvasáshoz.

A rendes lányok csendben sírnak – Durica Katarina

Egyből egy kemény témájú könyvvel nyitnék. A 90-es években járunk, Dunaszerdahelyen, ahol mindent átsző a kegyetlen maffiózók világa, akik mindent és mindenkit irányítanak. Három nő életújtán keresztül ismerhetjük meg a korszakot és az akkori világot, akik ugyan abban a 8 emeletes panellakásban élik az életüket. Ez a regény egészen a legbelső zsigerekig hatol: egyszerre vicces, romantikus és elborzasztó. A legutolsó részletekig, megismerhetjük az akkori véreskezű maffia módszereit, ahogy lányokat rabolnak el és erőszakolnak meg, vagy éppen embereket tüntetnek el egyik napról a másikra. Mindeközben az emberek próbálnak élni és boldogulni egy olyan szürreális világban, amit mi ma el sem tudnánk képzelni.

Apád előtt ne vetkőzz – Péterfy-Novák Éva

A következő könyvajánló sem éppen egy könnyen emészthető téma, de rendkívül nagy lépés, hogy párbeszéd induljon a családon belüli erőszak és abúzus témakörében. A könyv a nagypapa és az általa molesztált unoka történetét meséli el, úgy, hogy közben a nagypapa szörnyű gyerekkorára is fényderűl. Ebben a történetben nincsenek egyértelműen rossz szereplők, csak sok-sok kérdés. Mi lesz egy megnyomorított gyermekből? Hogyan válik valaki pedofillá és bántalmazóvá?

könyvajánló
Örökölt sors – Családi sebek és gyógyulás útjai – Orvos Tóth Noémi

Tökéletesen passzol az előző könyv témájához egy nagyszerű írás. Szinte nem is sejtjük, mennyire befolyásolja azt, akik ma vagyunk, hogy honnan jöttünk, kik a szüleink, nagyszüleink és ők milyen problémákkal küszködtek. Az akár több generációra vissza vezethető traumák, bizony hatással lehetnek ránk és az életünkre, amíg azokat meg nem értjük és fel nem dolgozzuk. Ez a könyv nagyszerűen vezet végig minket a transzgenerációs önismeret útján, így akár mi magunk is hatalmas felismerésekre tehetünk szert annak elolvasása után.

Vaják-The Witcher – Andrzej Sapkowski

A ma már népszerű TV sorozat alapjául szolgáló könyv trilógia igazán jó szórakozás lehet minden fantasy kedvelő számára.  A Vaják egy olyan misztikus világba vezet be minket, ahol békében élnek emberek, tündék és törpök is. Azonban egyszer csak minden megváltozik és véres harcok veszik kezdetüket. Ríviai Geralt, a vaják, egy megjövendölt gyermek születésére vár, akinek hatalma az egész világot képes lesz megváltoztatni, azonban, hogy jó vagy rossz irányba, azt nem lehet tudni. Izgalmak, kalandok és romantika. Ebben a könyvsorozatban minden megvan, ami egy pörgős fantasy  regényhez kell.

Egyperces novellák – Örkény István

Igazi örökzöld, amit nem lehet megunni és itt aztán nem lehet kifogás az időhiány, hiszen egy perce mindenkinek van. Ám azt garantáljuk, hogy nem lehet letenni a könyvet egy perc után sem.  Nagyszerű megoldás feszültség, idegesség és rossz kedv esetén: biztosan elfelejtjük minden bajunkat olvasás közben. Bárhol és bármikor folytatható, nem kell félnünk, hogy hosszabb kihagyás után elfelejtjük miről is szólt a könyv, vagy ki is az a szereplő akiről szó van. Örkény pedig csodálatos, mint mindig.

Balatoni nyomozás – Fiala Borcsa

Hogy a kisebbeknek is kedvezzünk, itt egy nagyszerű kalandregény, amelyet azonban garantáltan nem csak a legkisebbek, de a szüleik is élvezni fogják.  Van itt kincs, titkos, megfejtésre váró üzenetek, de még valódi bűnszövetkezet is, mindez pedig a Balaton-partján. Ha szeretnénk lekötni a gyerekeket, akár a karatén alatt, akár a nyári szünetben, vegyük elő nekik ezt a kalandos és vicces történetet.

Te melyiket olvastad már?

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32