fbpx

Harmadára csökkent az ápolásra szoruló fertőzöttek száma Magyarországon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Harmadára csökkent a kórházi ápolásra szoruló aktív fertőzöttek száma, akiknek eddig csaknem felét kezelték egészségügyi intézményben – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília közölte: az 1673 aktív fertőzöttből 568-at ápolnak már csak kórházban, és közülük 46-an vannak még lélegeztetőgépen.

Az elmúlt egy-két napban egy nagyon mérsékelt, de egyértelmű emelkedés volt igazolható a járványügyi számadatokban – jelezte. Ezért felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki tartsa be a korlátozások enyhítését követően is az alapvető védekezési szabályokat.

A tisztifőorvos elmondta, hogy hétfőtől új járványügyi szabályok és értékelésmód lépett életbe, Budapestet és a vidéket külön figyelik. Az adatok szerint az aktív fertőzöttek megoszlása a főváros és a vidék között 45-55 százalék. Az elhunytaknak a 62 százaléka van Budapesten nyilvántartva, a gyógyultaknak pedig a 45 százaléka – ismertette.

Forrás: MTI

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32