fbpx

Mellnagyobbítás – mekkora implantátumot érdemes választani? Tippek és tanácsok!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A mellnagyobbítás manapság egyre gyakoribb beavatkozás, Sok nő dönt amellett, hogy kés alá fekszik, az álom alakja megvalósítása érdekében. Mi ezt teljes mértékben támogatjuk, azonban arra is felhívjuk a figyelmet, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen méretű implantátumot választunk, ez az összhatáson túl számos dolog miatt fontos. Mekkora mellimplantátumot érdemes választani, mit kell átgondolni? Mutatunk néhány tanácsot!

Mellnagyobbítás előtt elengedhetetlen az orvosi konzultáció

Mielőtt belevágsz a nagy beavatkozásba, fontos, hogy, találj egy megbízható, tapasztalt plasztikai sebészt, aki szakosodott mellműtétekre. Hogy miért? Mert egy igazi szakember nem vág bele úgy egy ilyen nagy hatású beavatkozásba, hogy nem tervezi meg azt, nem méri fel a páciens igényeit, az egyedi testi adottságokat, és a várható eredményt, az összképet. Fontos a műtét előtti orvosi konzultáció, a tervezés!

Milyen mellimplantátum méretek vannak?

Az implantátumok méreteit köbcentiméterben (cc) adják meg, ami sokszor lehet, hogy a pácienseknek nem mond sokat. A plasztikai sebészeteken azonban tudnak konkrét mintákat mutatni is. Melyik méret a legjobb? Erre nincsen egyértelmű válasz, hiszena választás során figyelembe kell venni a jelenlegi mellméretedet, testalkatodat, és hogy milyen végleges eredményt szeretnél elérni. Fontos még a mellimplantátum méreten túl a forma is, az implantátumok lehetnek kerek vagy csepp alakúak. A kerek implantátumok teltebb felső részt adnak a melleknek, míg a csepp alakúak természetesebb megjelenést nyújtanak. A mellimplantátum méretek véglegesítéséhez akár előzetes 4D-s virtuális tervezést is lehet használni, de az nagyon fontos, hogy a kosármérete, és a mellszélességet is figyelembe kell venni.

Milyen szempontokat vegyél figyelembe az implantátum méret választásánál?

Fontos, meghatározni, hogy mennyire szeretnél természetes eredményt, ugye ezt a választott implantátum méreten túl a forma is befolyásolja, továbbá a beültetés mélysége (a mellizom alá vagy fölé helyezés) szintén. Általában az izom alatti beültetés természetesebb kontúrt eredményez. Az aktív életmódot élők számára gyakran ajánlott az izom alatti beültetés, mert ez stabilabb rögzítést biztosíthat, és kevésbé befolyásolja a mellkas mozgását edzés során. Alapvetően a mellimplantátum nem akadályozza meg az aktív életmódot, azonban vannak olyan sportok, gyakorlatok, amik sokkal nehezebben kivitelezhetőek nagyobb keblekkel. Illetve a felépülési idővel is fontos kalkulálni, ilyenkor tilos az edzés! Gondolj a munkádra is! Fontos, hogy az implantátum mérete illeszkedjen a professzionális megjelenéshez. Túl nagy implantátumok esetén nehézségek adódhatnak bizonyos munkakörnyezetekben vagy ruházat választásánál.

A mellnagyobbítás mellfelvarrással egyszerre is elvégezhető?

Igen, lehetséges egyszerre mellnagyobbítást és mellfelvarrást végezni, különösen, ha a megereszkedett mell formáját és méretét is szeretnéd megváltoztatni. Idősebb korban, nagymértékű fogyást követően, esetleg terhesség után szokott szükség lenni erre a kombinált beavatkozásra.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek