fbpx

„Let’s KRUZ your life” – interjú a Kruz Bike Company alapítójával

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ostorházi Márton, a Kruz Bike Company tulajdonosa egyedi kerékpárflottákat értékesít cégeknek. A fiatal vállalkozó a cégek telephelyei közti mozgást, illetve az alkalmazottak munkába járását kívánja egyedi, emblémázott, egységes színű kerékpárokkal megoldani. A cég kifejezetten ügyel a zöld megoldásokra, minden eladott bicikli után egy fát ültetnek.

8 millió forintért cserébe Ostorházi Márton 8%-os üzletrészt kínált cégéből, amely nem csak legyártja és kezeli a bicikli-flottákat, de szervizeli, karbantartja azokat. A vállalkozás több Cápát is megmozgatott! Fehér Gyula eredeti, újszerű ajánlatára Balogh Péter is rátett egy lapáttal. A Cápák között második évadában először hangzott el opciós ajánlat, visszavásárlási lehetőséggel. A vállalkozót a Cápák marakodása nem zökkentette ki, ellenajánlatot ellenajánlat követett, míg végül közös, befektetés, megállapodás született: Balogh Péter és Fehér Gyula nehezen ugyan, de üzlettársak lettek! 4-4 millió forintért 12-12%-ot kaptak, melyet 2 éven belül a tulajdonos visszafizethet, így a befektetők 6-6%-kal maradnak a cégben. Balogh Levente pedig nem lett befektető, de megrendelő igen: egy 10 bicikliből álló flottát rendelt az adásban! 

Ez az átlátható, követhető cégvezetés valódi érték a biciklis piacon. Az interjú során megkérdeztük Marcit többek között a cég szolgáltatásairól, céljairól, motivációkról.

kruz bike
Kik dolgoznak a KRUZ Bike-nál?

Dolgozom ugye én, illetve van két segítségem, régi barátok, akik a szerelésben segítenek. Stratégiai döntésekben pedig szintén egy régi barát segít, aki jelenleg Svájcban a Google-nél dolgozik.

Milyen ötletből született a cég?

Négy éven át dolgoztam két multinacionális cégnél. Első két évben banki szektorban, majd IT tanácsadóként. Ezalatt kirajzolódott, hogy nekem fontos az, hogy kézzelfogható eredménye legyen a munkámnak. Tudtam, hogy valamit alkotni szeretnék. A kerékpárok gyerekkorom óta a szenvedélyeim, sok biciklit újítottam fel barátoknak. Aztán rájöttem, hogy újat is tudok építeni, ami pedig alkotóiszabadságot és kreativitást is ad, így gondoltam ebbe belevágok.

Mik a Kruz Bike jelenlegi szolgáltatásai?

Két üzletágunk van, az egyik magánszemélyeknek szól. Teljesen egyedi kerékpárokat építünk, a vásárló egy standard termékpalettából választhat, különböző modellek közül. Jelenleg 5 féle biciklink van, 3 férfi és 2 női. Ha megvan a váz, ezt követően választható a szín, a váltófelszereltség és a kormány fajtája. Ezek mind elérhetőek online, de ha kérdései lennének az ügyfélnek, akkor előzetes időpontfoglalást konzultáció lehetséges. Az itt megbeszélt specifikációk után pedig kezdődik az építés.

A másik üzletágunk vállalatoknak szól. Kerékpárflottákat kivitelezünk és kezelünk. Jelenleg a Netpincérrel, a Wolttal, Szentkirályival és az SAP-val dolgozunk együtt.

Kiknek ajánlod a Kruz Bike-okat?

Férfiaknak és nőknek egyaránt, akik a városban bicikliznek, de nem rettennek meg attól sem, hogy a Velencei tavat vagy a Balatont körbe tekerjék. A Kruz bike-ok használatra optimalizált kerékpárok, könnyűek és kényelmesek, de bennük van a megfelelő sebességszám, hogy nagyobb távot is lehessen velük menni. A „Let’s KRUZ your life” is ezt sugallja. Aki átérzi a Kruz feelinget az mind a felhasználónk lehet.

Mi a célotok, jövőbeli terveitek?

Magyarország meghatározó kerékpárépítő cégévé szeretnénk válni, hogy minél több emberhez jusson el a kerékpározás öröme.
Az elmúlt egy év szerencsére ennél pozitívabban nem is sülhetett volna el, ami egy jó visszacsatolás arra, hogy megéri folytatni. Sőt, a hazai kerékpárkultúra virágzása is csak alátámaszt minket.

A jövőbeli terveink között szerepel, hogy egy nyitott műhellyel, ami egyben egy kávézó is, még jobban beivódjunk a köztudatba. Ez a nyitott műhely egy közösségi térként és szervizként is üzemelne. Tervezünk workshopokat is tartani. Közösséget szeretnénk teremteni, ami nem csak járműgyártás, hanem közösségi felelősségvállalás is egyben.
További célunk még egy teljes flotta kiépítése. Ehhez egy applikáció áll majd a rendelkezésre, amin keresztül tudják az ügyfelek a Kruz Bike-ot szabadon használni.

A fő vonal pedig, hogy továbbra is hűek maradjunk a missziónkhoz, a „Let’s kruz youre life”-hoz. Vagyis, hogy dobd fel az életed és tegyél bele valami teljesen egyedit! Ezzel szeretnénk személyre szabott szolgáltatást nyújtani a vásárlóknak, ami több mint egy kerékpár.

kruz bike

Köszönjük az interjút Ostorházi Marcinak!

Fényképekért külön köszönet Ostorházi Marcinak és az RTL Klubnak!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32