fbpx

Élet a Covid után – visszaszokás a hétköznapokba

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lassan az egész országban feloldják a korlátozásokat, és bár még óvatosan, de kezd mindenki visszatérni a régi kerékvágásba. Sokan  örülnek ennek a változásnak és még a munkahelyükre is vidáman térnek vissza. Azonban vannak, akiknek kicsit nehezen megy a visszazökkenés, az elmúlt két hónap lelassult mindennapjaiból a körforgásba.
Mit tegyél, hogy megkönnyítsd a visszaszokást a hétköznapokba? Van pár tippünk:

  1. Csak kis lépésekben

Persze, nem minden munkahely esetében van lehetőség kis lépesekben haladni, de ha mégis, akkor ne egyből térjünk vissza a home officeból a hétköznapokba. Eleinte csak egy héten pár napot töltsünk az irodában (amúgy sem ajánlott az, ha sokan vannak egy légtérben). Szoktassuk magunkat lassan a régi menetrendhez, próbáljunk mindig abban az időben felkelni, amikor amúgyis elindulnánk a munkahelyünkre. Illetve, ha eddig nem, de a karantén alatt kialakult egy jó reggeli rutinunk, akkor azt próbáljuk továbbra is megtartani! Legyen szó rendszeres reggelizésről, reggeli tornáról.

  1. Nem kell, hogy minden megváltozzon

Ha te nagyon szeretted a kissé befelé figyelős és lassabb napokat, akkor nem kell, hogy mindez megváltozzon. Ha nem is két hónapon át, de egy héten pár napot most is kinevethetsz „kuckózós” időszaknak: ilyenkor tényleg csak azt csináld, amit szeretnél. Ha nem akarsz, ne menj sehova, csak olvass vagy filmezz, esetleg játssz: bármit, ami miatt régen bűntudatod lett volna, hogy időpocsékolás.

hétköznapok
  1. A család

Ha valamire megtanított minket ez az időszak, akkor az az, hogy mennyire fontos, hogy olyan emberek vegyenek minket körül, akiket szeretünk és rájuk időt is szánjunk. Tervezzetek sok közös programot és ne hagyjátok, hogy újra bedaráljanak titeket a hétköznapok, igyekezzetek továbbra is a lehető legtöbb időt együtt tölteni. Minden megoldható, a többi csupán kifogás.

  1. Tervek

Kezdj el újra tervezni! Gondold át, milyen vágyaid, elképzeléseid voltak a világjárvány előtt. Mik azok, amelyek most butaságnak tűnnek és melyek azok, amiket még mindig szívesen véghez vinnél. Sok minden változott, nem csak a gazdasági helyzet és a világ, amelyben élünk, de talán mi magunk is. Ez egy tökéletes lehetőség az újratervezésre.Hogy rájöjjünk, valóban az a mi utunk, amit a vírus előtt is annak éreztünk, főleg ha még ez sem tántorított el minket attól, hogy elérjük!

  1. Ne hagyd, hogy a félelem irányítson

Ez nem azt jelenti, hogy ne legyél elővigyázatos, sőt. A világjárvány egy valóban fontos lecke volt arra, hogy mennyire oda kell figyelni magunkra és a környezetünkre. Vigyázz az egészségedre, és tarts be minden higiéniai előírást,szabályt, ami talán eddig is ésszerű lett volna például egy influenza szezon idején. Azonban ez ne bénítson meg téged. Élvezd továbbra is az életet, menj ki a szabadba, amikor csak teheted, találkozz a barátiddal, ha tudsz. Nem kell, hogy a négy fal közé zárjon a vírus, csupán néhány szokásunkon kell változtatnunk. Mire észbe kapsz, az lesz a természetes, hogy azért ott a maszk a táskádban és mindig kezet mosol.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32