fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Vidéken, kertes házban nőttem fel, ahol nem volt helye a semmittevésnek, de mégis ismerem azt az érzést, mikor gyerekként hirtelen minden olyan „uncsiii”. Pedig sokszor csak egy labda vagy pár konyhai kellék, esetleg festék és egy rég nem használt lepedő, amire szükségünk van!
A cikkben leírt játékok emlékeit a mai napig kedves emlékként őrzöm, ezért is merem őket ajánlani.

Felismered mit szimatolsz éppen?

Ehhez a játékhoz szükségünk lesz egy régi nagyobb kartondobozra, aminek a hosszabbik oldalát levágjuk. A dobozra külön szórakozás céljából jó móka festeni, de ha nincs épp otthon üres dobozunk, elhagyható. Ha dobozzal játsszunk, akkor vágjunk az oldalára egy lyukat „orrmagasságba”. Keressünk a lakásban például: citromot, csokoládét, gyógynövényes illatpárnát, sampont, fogkrémet, olyan dolgokat, aminek jellegzetes az illata. Kössük be a játékos szemét, állítsuk fel ezt a kartondobozt kettőnk közé és nézzük meg, felismeri-e a játékos az összes illatot! Doboz nélkül pedig egyszerűen csak tartsuk a bekötött szemű játékos orra elő a tálakat egyesével.

Lepedőfestés

Kiskoromban nagyon szerettem régi, már nem használt, óriási lepedőkre festeni, majd azt akár kitenni a falra. Szuper időtöltés az is, ha a kézlenyomatainkkal festünk, de ecsettel is ugyanannyira maradandó alkotásokat tudunk készíteni. Érdemes előre megtervezni, amit festeni szeretnénk, de ne feledjük, a cél a szórakozás és nem egy Van Gogh festmény reprodukálása!

játék
Életszagú játékok

A gyerekek szeretik utánozni a náluk nagyobb testvéreiket, szüleiket. Gyakran vágyakoznak azután, hogy felnőttek lehessenek. Éppen ezért, például mikor főzünk, adjunk a gyerekeknek egy régebbi lábost, engedjünk bele vizet, tegyünk bele krumplihéjat, répahéjat, vagy olyan konyhai hulladékot, amivel bátran játszhatnak és így velünk együtt főzhetnek. Ha van kéznél gyurma, akkor megkérhetjük őket, hogy a megfőtt ételt csinálják meg gyurmából!

Labdás játék

Ezt a játékot még Édesanyám tanította nekem. Lényegében egy mondókára, egy gumilabdára és egy falra van hozzá szükség, de érdemes ezt a szabadban játszanunk. A mondóka a játékkal így szól:

Egyenlőre, – labdát a falhoz dobjuk, mielőtt elkapjuk, egyet tapsolunk
Két kettőre, – labdát a falhoz dobjuk, mielőtt elkapjuk, egyet tapsolunk magunk mögött
Három hatra, – labdát a falhoz dobjuk, mielőtt elkapjuk, kettőt tapsolunk
Hat kilencre üsd ki tízre, tizenegyre, – labdát a falhoz dobjuk, mielőtt elkapjuk, kettőt tapsolunk magunk mögött
Gyertyatartó, – feldobjuk a labdát magasra
Vaskoppintó, – a feldobott labdát hagyjuk egyet pattani a földön, majd elkapjuk
Egyet falba, – két  kézzel a falhoz dobjuk a labdát
Tízet földbe, – tízszer földhöz pattintjuk a labdát
és kezdődhet elölről!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32