fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lassan úgy néz ki, visszatérhetünk az angol királyság fővárosába is, ami sokunk kedvenc úticélja. Összeszedtünk pár tippet, hogy mit nézz meg, ha a fő látványosságokat már mind kipipáltad!

A Londonban élő barátnőimnek köszönhetően volt szerencsém az elmúlt évek során többször is kilátogatni. Ezért olyan helyeket hoztam most nektek, amik nincsenek feltétlenül benne a városról szóló általános tájékoztatókban. Személy szerint nekem a brit főváros az egyik kedvencem, annyira színes és érdekes, ezért tapasztalatból, teljes szívből ajánlom a következőket!

Sky garden

Ha szeretnéd a magasból szemlélni ezt az építészei csoda mixet, akkor azt ajánlom a London Eye helyett inkább ide gyere! Talán ez a legnépszerűbb érdekesség azok közül, amiket említek, viszont van egy hatalmas előnye a London Eye-al szemben, mégpedig az, hogy ingyenesen látogatható. Ezért aztán viszonylag sokan nézik meg, viszont nagyon szigorú rendben lehet felmenni, így hatalmas tömegtől nem kell tartanunk!

Mikor felérünk a lifttel, elképesztő látvány fogad, mintha egy másik világba csöppennénk. A kisebb felhőkarcoló legfelső emeletén olyan flóra és fauna vár minket, ami felér egy pálmaház látványosságaihoz is. Az egzotikus növények mögött pedig elénk tárul London teljes városképe. Ráadásul akármennyit időzhetünk itt, az éttermek és kávézók asztalainál, vagy ha teljesen ingyen akarjuk megúszni, akkor csak andalogva a pálmák között. Fontos viszont, hogy ide előre kell foglalni jegyet, hogy biztosan bejuthassunk, ezt itt tudjátok megtenni.

London
Fotó: Tajnay Dorottya
Shoreditch

Ha vonzanak a  vintage üzletek, és a minőségi utcai művészet, akkor ide el kell látogatnod! A közlekedés egyszerű, a megállónak Shoredtich High Street a neve, innen könnyedén besétálható ez a különleges városrész. Szinte teljesen céltalanul is lézenghetsz, mert biztos, hogy így is beleütközöl egy elképesztő falfestménybe, amire úgy érzem a graffiti szó méltatlan is lenne! Viszont, ha látni szeretnéd a legmenőbb secondhand üzletet életedben, akkor keresd fel a Brick Lane Vintage Market-et a Hanbury street környékén!

Richmond

Ez a városrész a nevéből is adódóan egy gazdag kertváros, de ennél sokkal fontosabb dolgok is vannak erre, amikért érdemes kimetrózni idáig: az egyik Mick Jagger lakása (de psszt, ez titok) a másik pedig a hatalmas parkerdős, mezős rész, ahol szarvasokkal fotózkodhatsz! Ez utóbbit ne úgy képzeld el, mint egy állatkertet, vagy egy olyan helyet, ahol rákényszerítik az állatokat a közös szelfire!

 Itt az őzek szabadon legelésznek egy hatalmas területen. Nincsenek egy konkrét helyre terelve, hanem ahogy sétálgatunk, egyszer csak rájuk találunk, ahogyan békésen falatoznak, vagy pihennek. Mivel már megszokták az emberek közelségét, így egészen közel lehet menni hozzájuk, ám azt javaslom, a szarvasokhoz óvatosan közelítsünk, nehogy baleset legyen a vége! Valamint ne nagyon etessük őket, találnak maguknak élelmet a területen, és ez nem is a mi dolgunk. Csali nélkül is bőven közel tudunk menni hozzájuk annyira, hogy jó fotót készítsünk róluk, vagy egyszerűen csak élvezzük, hogy ilyen csodálatos élményben van részünk.

London
Greenwich

Tudom, ezt a helyet talán sokan ismeritek, és a turisták is gyakran látogatnak ide a meridián pont miatt, de Greenwich ennél sokkal több. Egyrészt szép a kikötője és az építészete is, ezért hangulatos sétákat tehetünk itt, de van egy igazán izgalmas helyszíne is, ez pedig a planetárium. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem lenyűgöz a csillagászat, és borzasztóan elszomorított, mikor úgy döntöttek, hogy a budapesti planetárium bezárja kapuit.

Ezért aztán mikor megtudtam, hogy Londonban van egy, ráadásul az előadások is megfizethetőek, nagyon boldog lettem! Foglaltam is jegyet legutóbbi kiutazásom előtt, és olyan izgalommal ültem be, mint egy gyerek. A vetítés ¾ órás volt körülbelül, és az aktuális éjjeli égboltot mutatták be nekünk a csillagképekkel, és a bolygók elhelyezkedésével. Emlékezetes program volt az biztos, úgyhogy én lehet legközelebb is befizetek egy ilyen előadásra. Az Obszervatórium mellől pedig mesés a kilátás a greenwich-i parkra, és a lent elterülő gyönyörű épületre.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
lengyelországban