fbpx

Melyek a legszebb strandok Spanyolországban?

Spanyolország Európa egyik legjobb nyaralóhelye, főként sok gyönyörű strandjának köszönhetően.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Fizetett együttműködés

Legyen szó a Costa Braváról vagy a Costa Blancáról a Földközi-tengeren, a Tarifa körüli déli partokról vagy az Atlanti-óceán északi tartományairól, a mintegy 8000 kilométeres partszakaszon mindenki talál magának valamit. Külön említést érdemelnek a spanyol szigetek is, legyen szó a Kanári- vagy a Baleár-szigetekről a gyönyörű Mallorcával az élen. Ezek az üdülőhelyek évente több millió embert vonzanak, akik az év legszebb időszakát töltik itt. Annak érdekében, hogy értékes új ötleteket adjunk, listába szedtük Spanyolország öt szerintünk legszebb strandját.

1. La Concha – Donostia-San Sebastián

Ha átkelünk a festői baszk metropolisz, Donostia-San Sebastián óvárosán a tenger felé, Spanyolország egyik legvonzóbb strandjához érünk – sokak szerint ez a legszebb. La Concha a neve, amit a Vizcayai-öbölben elhelyezkedő kagyló alakú medre után kapott. Puha, könnyű homok, tiszta víz és lélegzetelállító festői háttér jellemzi a partszakaszt. A gyönyörű strand, a vízi sportolási lehetőségek és a lélegzetelállító történelmi központ felfedezése, kombinációja teszi ezt a helyet igazi nyaralási gyöngyszemmé. Vásárolj olcsó repülőjegyeket az eSky.hu utazásszervező alkalmazással, és hozd ki a vakációd a legjobb ár-érték aránnyal: https://www.esky.hu/repulojegy.

2. Playa de Palma – Mallorca

Mallorca egy gyönyörű sziget, és olcsó repülőjáratokkal viszonylag gyorsan el lehet jutni ide. Playa de Palma az egyik legnépszerűbb látnivaló. A Baleár-szigetek fővárosától a délkeleti Arenalig több mint hat kilométer hosszú, csodálatos strandszakasz található a Palmai-öböl mentén, amely úszásra, pihenésre és természetesen vízi sportok gyakorlására csábít. Ha szereted a társasági életet és a nyugodt légkört, ez a megfelelő hely a számodra. A part menti falvakban, tengerparti bárokban és sétányokon hajnalig nyüzsög az élet.

legszebb strandok Spanyolországban

3. Playa de Maspalomas – Gran Canaria

A harmadik legnagyobb Kanári-sziget rendkívül változatos és magával ragadóan szép természetével nyűgöz le. Ez vonatkozik a gyönyörű strandokra is, mint például a Playa de Maspalomas, amely a sziget déli csücskén található. Itt, ameddig a szem ellát, csak homok és tenger van. De van néhány látnivaló is, mint például a Faro de Maspalomas világítótorony és a védett dűnék. A lenyűgöző sivatagi táj, valamint az előtte húzódó strand nudista területként van kijelölve. Tőle nyugatra a Maspalomas sétány csábít egy sétára.

4. Aiguablava – Costa Brava

Az északkelet-spanyolországi Costa Brava az egyik leglátogatottabb nyaralóhely. Egy kicsit kevésbé ismert hely a Girona melletti kis Aiguablava-öböl. A helyi strandot rendszeresen ajánlják a turistakalauzok, így viszonylag sok napozóval kell számolni. Aiguablava legnagyobb előnye az idilli fekvése, a mélykék víz és a kiterjedt infrastruktúra. A strand könnyen megközelíthető autóval. További plusz a halételekre szakosodott különféle kiváló éttermek repertoárja. Egy Barcelona repülőjeggyel meg is látogathatod, amihez itt is hagyunk neked egy linket: https://www.esky.hu/repulojegy/0/0/ci/bcn/barcelona.

legszebb strandok Spanyolországban

5. Playa Valdevaqueros – Andalúzia

Tarifa Európa legdélibb pontja. Itt, a Costa de la Luzon Európa-szerte találkoznak a kiteszörfösök, akik értékelik az ideális feltételeket kedvenc sportjuk gyakorlásához. A három stranddal rendelkező festői város sok nyaralót is vonz, akik csak nyugodt légkörben szeretnék élvezni a napot, a homokot és a tengert. Valdevaqueros homokos strandja egy természeti parkban található, amelyet változó dűnék, fenyvesek és kis dombok jellemeznek.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
lengyelországban