fbpx

2. PesText fesztivál – az irodalom most is összeköt

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tavaly szervezték meg először a PesText, nemzetközi irodalmi fesztivált, aminek keretein belül vendégül láttak írókat Lengyelországból, Szlovákiából, Csehországból, Izraelből, Horvátországból, Németországból, Szerbiából, Romániából, Angliából, Ausztriából, Törökországból és Indiából. A programok között szerepeltek workshopok, izgalmas kerekasztalbeszélgetések, szabadtéri összművészeti produkciók, felolvasások koncertek és egy kiállítás is!

A PesText fesztivál előző hívószava a Borders and Bridges (Határok és hidak), ennek köszönhetően visegrádi országok irodalma került a fókuszba, és olyan magyar származású írók, műfordítók és kutatók, akik külföldön alkotva szereztek nemzetközi hírnevet! Legutóbb helyszínként az A38 Hajó, a PIM és a Lumen szolgált, és összesen 83 programot látogathattunk.

A tavalyi fesztiválon kiadtak egy POKET könyvet is, mégpedig Piotr Szwec Pusztulás című alkotását, ami a kortárs lengyel irodalom legkiemelkedőbb képviselőjének írása. Témája egy háború előtti lengyel-zsidó kisváros „utolsó” hétköznapjainak leírása egy fényképezőgép objektívén keresztül.

pestext
A képen Vecsei H. Miklós, az említett POKET könyvvel

Az idei Pestext fesztivál programjai még váratnak magára, de a dátum már biztos: 2020. szeptember 22-26 között hozzák el a szervezők a világirodalmat Budapestre!

Ebben az évben a PesText szlogenje egyébként a RESET lett, mint újratervezés. A Fesztivál egy pályázatot is hirdetett ezzel a hívószóval. A beérkezett művekből a zsűri már tizenkettőt kiválogatott, amiből a szakmai díjat Abafáy-Deák Csillagnak – Csillagharcos című prózájának ítélte.

A többi 11 alkotásból a legjobbra a közönség augusztus 10-ig szavazhat. Ezek a pályaművek itt érhetőek el.

A képekért köszönet a PesText csapatának!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32