fbpx

Hogyan ne csomagolj munkát is a nyaraláshoz!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Már javában tart a nyár és kezdünk egyre merészebbek lenni a nyaralásokat tekintve. Van, aki külföldre, és akad, aki belföldre utazik, de az biztos, hogy mindenki, aki dolgozik, küzd azzal, hogy a szabadsága minden percét kiélvezze és pihenéssel töltse. Viszont ez úgy nem megy, ha ránézegetünk az e-mailekre, vagy ha felvesszük a telefont a kollégáinknak. Ahhoz, hogy a nyaralást 100%-ban pihentetően töltsük egy tényleges rákészülésre van szükségünk. Segítünk, hogyan!

Pár hónappal a nyaralás előtt

Ha megvan a dátum, amit a főnököd is jóváhagyott, az első dolgod legyen azt az online naptárakba beírni! De tényleg mindenhova. Lássák a kollégáid, lássák a barátaid, ha kell, a családod is, hogy azon a bizonyos héten te nyaralni mész, és szeretnél eltölteni pár stresszmentes napot.

Pár héttel a nyaralás előtt

Jöhet az előre tervezés. Vezetőként főleg, de bármilyen pozícióban nehéz nélkülözni a munkatársakat. Éppen ezért készíts egy listát azokról a feladatokról, amit a szabadság előtt el kell végezned, és azokról, amiket ráér a szabadság utánra beütemezned. Oszd meg ezt a listát a főnököddel, és mindenképp hagyasd vele jóvá.

Majd tegyél meg mindent, hogy a kitűzött határidőket betartsd. Ha kell, ebéd közben is dolgozz, vagy kelj fel egy órával korábban, esetleg nyúljon el az estébe a munkád, de a lényeg, hogy ne akard kihagyni a nyaralást és a pihenést amiatt, hogy nem fejeztél be egy-egy projektet. Vagy ami még rosszabb, hogy ne akarj a nyaralóból megbeszéléséket tartani. Írj össze listát a teendőkről annak a kollégádnak, aki helyettesít. Ne hagyd információ nélkül, különben biztos, hogy gyakran keresni fog, és a sűrű elnézések sajnos nem fognak a segítségedre lenni a kikapcsolódásban. 

nyaralás
Egy héttel a nyaralás előtt

A munkahelyeden beszéld meg a főnököddel és kollégáiddal, hogy kizárólag vészhelyzetben keressenek és akkor, ha nélküled tényleg nem oldható meg a fennálló probléma. Egyeztessétek, hogy milyen csatornán érhetnek el, és tájékoztasd őket arról is, hogyha nem minden esetben lesz nálad a telefonod, és nem mindig tudod majd felvenni.

Otthon pedig annak érdekében, hogy ne csak úgy beess majd a nyaraló ajtaján, kezdd el megtervezni, hogy miket viszel, és mire van esetleg még szükséged. Ne az utolsó napon akard beszerezni a fürdőruhád vagy az ehhez hasonló, a nyaraláshoz elengedhetetlen tárgyakat. Gondolkozz a programokon, a logisztikán, és tervezd meg magát az odajutást is.

Egy nappal a nyaralás előtt

Informáld a partnereket, alvállalkozókat, hogy holnaptól szabadságra mész. Emlékeztesd újra a kollégáidat egy köre-mail keretein belül és ne felejtsd el beállítani az automatikus válasze-mailt arról, hogy éppen szabadságon vagy és mindenképp említsd meg azt a személyt, aki éppen helyettesít, vagy akit elérnek a kérdéseikkel kapcsolatban.

Ellenőrizd a listát, amin felsoroltad a nyaralás előtti kötelezettségeket és győződj meg róla, hogy mindent befejeztél. Ez a legjobb módja annak, hogy stressz- és aggodalommentesen indulj majd másnap útnak!

A nyaralás alatt

Bármennyire is csábít, ne csekkold az e-mailezést és ne érdeklődj a kollégáknál, hogy mi a helyzet az irodában. Emlékeztesd magad, miért vagy szabin: a kikapcsolódásért! Itt végre elhessegetheted a munkával kapcsolatos gondolataidat. És egy percig se legyen emiatt lelkifurdalásod, biztos vagyok benne, hogy megérdemled azt a pár nap pihenést!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32