fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hogy mi? – Ez volt az első reakciód? Megértem, először nekem is. Pedig az Ecosia már 2009 óta üzemel, és nyújt egy olyan szolgáltatást, aminek használatával védheted a környezetet, sőt egy etikus vállalkozást is támogathatsz.

Az Ecosia lényegében egy böngésző, ami úgy üzemel, mint a Google vagy a Yahoo, csak az ő egyik fő céljuk, hogy mindezzel harcoljanak a klímaváltozás ellen. Használat közben te minden kereséssel bevételt generálsz számukra, aminek a 80%-át fák ültetésébe fektetik.

Emellett ez a berlini cég kizárólag megújuló energiaforrásokból származó árammal látja el a szervereit, sőt mi több, – és engem itt vettek meg – a keresési adatainkat nem adják tovább.

A weboldalukon kezdetek óta elérhető a havi pénzügyi kimutatásuk, de emellett sok hasznos információ is nyomon követhető, többek között például, hogy működésük óta már 104 millió fát elültettek! Ezek a faültetések blogcikkek formájában, beszámolóként mind elérhetőek itt.

ecosia

A fákat több kontinensen is ültetik, de mindig oda, ahol a legszükségesebb. A honlapjukon feltüntetik külön-külön ezeket az országokat. A spanyolországi ültetésükkel a céljuk, hogy helyreállítsák az ország azon talaját, amelyen Európa növény és állatfajának 54%-a él. Madagaszkárban helyi, honos fákat ültetnek millió számra, annak érdekében, hogy az ország megtarthassa a saját biodiverzitását. Indonéziában pedig a pálmaolaj alternatíváját keresik, így harcolva a gyors erdőpusztulás és az orangutánok kihalása ellen.

Én kicsit több, mint két éve használom már az Ecosia-t böngészőként, és szép számmal sikerült hozzájárulnom a fák ültetéséhez. Viszont azt fontos tudni, hogy amiatt, hogy sajnos sok hazai és akár külföldi cég még nem ismeri ezt az oldalt, ezért nem optimalizálta a beállításait ehhez. Emiatt nem feltétlenül működik úgy, mint például a Google.
De ne adjuk fel, ha nem dobja ki az elsők között, amit keresni szeretnénk! Tartsunk ki, és motiváljon minket a faültetés környezetre való jó hatása, egy etikus cég támogatása, és az, hogyha eleget használjuk, előbb utóbb minden weboldal beállítja majd, hogy az Ecosia-n is megtaláljuk!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek