fbpx

Podcastok, amiket érdemes hallgatni

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hazánkban még kevésbé elterjedt műfaj a podcast, de egyre többen érdeklődnek iránta, és olykor szívesebben hallgatnak útközben egy interjút, mint zenét. Ezért hoztam ma nektek 6 műsort, amit én jó szívvel ajánlok.

Azoknak, akik esetleg nem tudják, mi is az a podcast, kezdjük az elején. Kicsit a rádióhallgatáshoz tudnám hasonlítani ezt a műfajt, azzal a különbséggel, hogy itt nincsenek közben hírek, vagy zeneszámok. Egy (vagy több) adott ember beszélget valakivel, mint egy interjún, ezt felveszi, esetleg megvágja, és mi már a kész hanganyagot hallgathatjuk online. Különböző alkalmazások vannak már erre, ios rendszerben alapból beépített a Podcastok app, de le is tölthetjük őket. Androidon Google Podcasts néven találod. Ezen belül pedig keresgélhetsz, angolul például már minden létező témában vannak fent műsorok.

Az én kedvenceim
Üzlet és utazás

Dallos Zoltán marketing stratéga, rendezvényszervező és most már író is a házigazdája az Üzlet és utazás című podcastnak. Digitális nomádként ( olyan ember, aki távmunkában dolgozik, nem kell irodába, se sehova fixen bejárnia, ezért életvitel szerűen utazik és különböző helyekről, általában a laptopja segítségével végzi munkáját) ezt az életstílust elemezgeti kollégáival, szakértőkkel, akik szintén ebben a műfajban tevékenykednek. Akit érdekel milyen úgy dolgozni, hogy azt a világ bármely pontjáról megteheted, annak mindenképpen ajánlom ezt a podcastet, ahol Zoli igyekszik minden szakmai információt átadni a témakörről.

Vénusz Projekt

A Vénusz Projektet két magyar újságíró lány álmodta meg. Szlogenjük így szól: Érdekes nőkkel, nem csak nőknek érdekes témákról. Ezzel már egészen sok mindent elárulnak, de azért nem hagylak mindössze ennyi infóval itt titeket! Solti Hanna és Rutai Lili magyar nőkkel beszélgetnek, akik mind különböző szakmákban dolgoznak, ténykednek, különböző háttérrel rendelkeznek. Az epizódok a nőiségről, a nőiességről, a nőket érintő problémákról, élethelyzetekről, olykor feminizmusról szólnak.

#Adulting

Ez az angol nyelvű podcast, ahogyan azt a címe is hirdeti a felnőtté válás ügyes bajos dolgairól szól. Ebbe beletartoznak a pénzügyek, az egészség, a mentális egészség, a szexualitás, és egyáltalán minden, amivel felnőtté válásunk során találkozhatunk. Zack Peter és Abigail Fraher ezekben a témákban beszélgetnek különböző szakértőkkel, hogy segítség hallgatóik mindennapjait, és boldogulásukat a nagy betűs életben.

StarTalk Radio

Neil deGrasse Tyson neve ismerős lehet azoknak, akik nézték a Cosmos című sorozatot. Nem is kérdés, hogy ez a podcast miről szólhat! Természetesen a tudományról, ezen belül pedig a műsorvezető igyekszik a lehető legtöbb témakört végigjárni. Szó van csillagászatról, mesterséges intelligenciáról, biológiáról, mind az emberi testről, mind az állatvilágról, ahogyan olyan aktualitásokról is, mint a koronavírus és a különböző konspirációs teóriák. Mindezeket – ahogyan anno a sorozatban is tette – nagyon érthetően magyarázza el ( angol nyelven, de tényleg érthetően) Neil deGrasse, csak ajánlani tudom a műsorát, ha kicsit szeretnénk megismerni a minket körbevevő világot!

Your own magic

Ez a podcast a lelket simogatja, kicsit spirituálisabb vizekre evezve. Raquelle Mantra ennek a világnak a szakértőivel beszélget a vonzás törvényéről, önszeretetről, asztrológiáról, kapcsolatokról, pszichológiáról, manifesztációkról. De szóba kerülnek olyan témák is, mint a szorongás, vagy a kreativitás, és a belső békéhez vezető út. Amiért nagyon szeretem őt hallgatni, mert tényleg inspiráló, és lélekemelő, ahogyan beszél, és akikkel beszél.

The school of greatness

Lewis Howes egykor élsportoló volt, majd egy sérülés miatt le kellett mondania karrierjéről. Hosszú utat járt be addig, hogy ezt feldolgozza és előnyére fordítsa, de végül sikerült. A test edzése mellett elkezdett a belsőre fókuszálni és új értelmet találni életének. Írt egy könyvet a sikerhez vezető útról, majd podcastolásba kezdett. Vendégei csupa olyan emberek, akiknek sikerült megtalálni számításukat, az ő történeteikkel igyekszik Lewis minket, hallgatókat inspirálni. Ezek között a sztorik között hallhatunk olyat,  ami biznisz központú, de olyat is, ami az egészségre, vagy a lélekre fókuszál. Ami közös bennük: mindegyik nagyon hasznos és motiváló fejezet.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32