fbpx

Kismama kollekcióval rukkolt elő a Nike

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A sportmárka történelmében először fordul elő, hogy a várandós anyukákra is gondolt. Ráadásul a  Nike új kapszulakollekciója nem csak kényelmes, de igyekeztek a környezetvédelemre is kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni.

Egy nő számára a terhesség egyenlő a változással, hiszen napról-napra alakul a test, ahogyan fejlődik benne egy új élet. Ilyenkor az egyik legnehezebb dolog kényelmes ruhákat találni, amikben jól is érzi magát az ember. Ezen a problémán elindulva határozott úgy a Nike, hogy szeretne kapcsolatot teremteni a várandós nők, illetve a friss kismamák és a sport között, vagy épp a meglévő kapcsolatot erősíteni, és könnyebbé tenni számukra a mozgás élményét.

A maternity kollekció egyik eleme ezért egy olyan sportmelltartó, ami könnyedén lehetővé teszi a szoptatást. Másik része pedig egy leggings, amelyen a derékrésznél kialakított plusz anyag tartható a pocak alatt, de fel is húzható rá, ahogy az az anyukának kényelmesebb. Illetve készült egy felsőrész is, aminek dupla anyaga segíti a kismamákat a súly megtartásában.

A Nike ehhez több kutatást is végzett, és a technológiák kifejlesztéséhez 30 különböző várandós és posztpartumban lévő sportoló anyukával beszélgettek. Megkérdezték tőlük, számukra milyen a megfelelő sportruházat, mit hiányolnak a piacról, miben éreznék jól magukat. A márka ennek megfelelően 3 éven keresztül dolgozott azon, hogy megtalálja a tökéletes megoldást. Ez alatt 70 különböző anyagot próbáltak ki, mire eljutottak a végső kilenchez, amikből elkészült a kollekció.

Külön pozitívuma az új edzőruháknak, hogy a Nike elkezdett odafigyelni a környezetvédelemre is, és az egyes darabokat 78-88 százalékát már újrahasznosított poliészterből készítették el.

A kollekció szeptember 17-től lesz elérhető Európában, Észak-Amerikában és Afrikában, egyelőre a nike.com – on.

Borítókép: nike.com

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek