fbpx

Hogyan érdemes viselni a térdig érő csizmákat? Íme, egy praktikus útmutató nőknek!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A térdig érő csizmák az egyik legdivatosabb és leguniverzálisabb lábbeli modellek, amik csak beköltözhetnek a női cipős szekrényekbe. Ezek a csizmák nemcsak eleganciát és stílust sugároznak, hanem sokoldalúak is, így számos öltözethez remekül illeszkednek. Azonban néha kihívást jelenthet, hogy hogyan célszerű hordani őket a legstílusosabb végeredmény érdekében. Jöjjön hát egy részletes útmutató arról, hogy hogyan ildomos kalkulálni a térdig érő csizmák viselésével.

1. Stílusválasztás – az első, kihagyhatatlan lépés

A térdig érő csizmák számos stílusban és anyagban kaphatóak, ahogy arról az alábbi oldal is hűen tanúskodik: https://modivo.hu/c/nok/cipok/csizmak-es-egyebek/csizmak. A klasszikus bőrcsizmák ideálisak az elegánsabb, hivatalosabb megjelenéshez, míg a velúr vagy szövet változatok tökéletesek a hétköznapibb, lazább összeállításokhoz. A választásnál kifizetődő taktika figyelembe venni a csizma egyrészt formáját, másrészt színét, hogy ezek illeszkedjenek egymáshoz, és persze az egyéni ízlésvilághoz.

2. Nem mindegy, mit mivel!

A térdig érő csizmák remekül kombinálhatók különböző nadrág- és szoknyafazonokkal. A szűk szabású nadrágok, mint például a skinny farmer vagy a leggings, nagyszerű alternatívák, mivel a csizmaszárak szépen passzolnak hozzájuk. Szoknya, vagy esetleg ruha preferálásánál mindenképpen a térd fölötti hosszúságú darabok a legjobbak, mivel ezek képesek a leghatásosabban kihangsúlyozni a csizmák hosszát és formáját.

3. Színek és textúrák, azaz az érzékek játéka

A próbálkozás, kísérletezés nagyon jó móka, nagy könnyedséget is ad, úgyhogy megéri belevágni. Egy fekete bőr térdig érő csizma például remekül mutat egy élénk színű vagy mintás ruhával. A velúr és más texturált anyagok tökéletesen illenek az őszi és téli szezonhoz, egyúttal melegséget és mélységet adnak a megjelenés egészéhez.

4. Rétegezés és kiegészítők

A térdig érő csizmák remekül beilleszthetők a réteges öltözködés menetébe. Egy hosszú kabát vagy egy oversized pulóver tökéletesen kiegészítheti a csizmát, különösen a hidegebb hónapokban. Nem érdemes megfeledkezni a kiegészítőkről sem, mint például egy stílusos kalap vagy egy elegáns táska, amelyek még inkább kiemelik a lábbelik stílusosságát.

5. Kényelem nélkül egy tapodtat sem!

Bár a stílus fontos, kényelem nélkül mit sem ér az egész. Az az ideális modell, ami egyrészt a lábhoz megfelelően illeszkedik, másrészt akár egész nap komfortos viseletet biztosít. Az optimális talpbetét és a jó minőségű anyagok hosszú távú kényelmet biztosíthatnak.

Még valami?

Természetesen a legfontosabb ezek után az, hogy valójában kőbe vésett, azaz megdönthetetlen szabályok nem léteznek, legfeljebb tényleg csupán iránymutatást adó tanácsok. A saját ízlés, az egyéniség hívó szava, a karakter jellegzetessége minden egyéb, kívülről érkező hatásnál lényegesebb. Ezért a fenti kis útmutatóból azokat a tippeket, trükköket érdemes hazavinni és alkalmazni, amik tényleg, belülről fakadóan szimpatikusak, mert ezeket nem lesz nehéz betartani. A várt hatás pedig ezer százalékosan biztos, hogy nem marad el!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek