fbpx

Magukért beszélő jelek, ha nem szereted a munkahelyedet

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Még az álmaidnak vélt munkahelyen is érezheted magad demotiváltnak, de az sem meglepő, hogy a 9:00-től 17:00 óráig tartó mókuskerék zsigerel ki. Könnyen hatalmába keríthet a megszokás, de ez hosszútávon biztos, hogy nem lesz ránk jó hatással. Se 30, se 50 évesen nem kellemes rádöbbenni arra, hogy kiégtünk, ezért most szeretnénk felnyitni a szemed, hogy mik azok a magukért beszélő jelek, amik azt bizonyítják, hogy nem szereted a munkahelyedet!

Motiváció hiánya

Elalvás, késés, feladatok kollégákra való átpasszolása – ezek mind a motiváció hiányának jelei. Pedig az elején még lelkesen álltál neki a problémák megoldásának? Gondold át azóta mi változott. De nem feltétlenül benned van a hiba, a motiváció hiányát sokszor külső, nem általad befolyásolt tényezők határozzák meg: fizetés, pozíciód az adott munkahelyen, visszajelzések, kommunikáció, vagy az őszinteség hiánya. Ha a feladataidat szereted, vagy szimpatikus, amit általa képviselsz, ezekről mindenképp beszélj a főnökeiddel, mert ez az első lépés annak eléréséhez, hogy esetleg még visszafordítsd a folyamatot.

Fókusz hiánya

Mindennel foglalkozol, csak épp a feladataiddal nem? Csak akkor állsz neki a dolgaidnak, mikor a főnököd a közeledben van? Szó szerint mindent csinálsz, csak azt nem, amit kéne? A fókusz hiányát párhuzamba vonhatjuk a halogatással. És mit szeretünk halogatni? Amihez a legkevésbé van kedvünk! Az életünk legnagyobb részét a munkahelyünkön töltjük, ne pazaroljuk az időnket azzal, amit valójában nem is szeretünk. Kérdezzük meg magunktól, mivel töltenénk szívesebben az időnket?

munkahely
Fejlődési lehetőségek kerülése

A fiatalabb generációk célja, hogy olyan munkába fektessék energiájukat, amit szívből csinálnak. De ugyanúgy céljuk, hogy mindig egyre többet tanuljanak az adott munkakörökben, és folyamatosan képezzék magukat. Ha már nem vonz, hogy egy kicsit is feljebb kerülj a ranglétrán vagy újabb feladatokat osszanak rád, amik esetleg kihívást jelentetnének, akkor könnyen lehet, hogy egy zsákutcába kerültél. Mérlegeld, hogy hogyan jutottál oda, majd találj vissza ahhoz az énedhez, akinek még élvezettel teltek a napjai!

Fizikai fájdalmak, gyakori betegségek

Elfojtott gondolataink előbb vagy utóbb felszínre törnek, mégpedig úgy, hogy a testünk kezd el beszélni helyettünk. A stressz csak egy mellékhatás lehet a sok közül vagy épp a kiváltója a betegségeidnek! Ha pedig minden nap gyomorgörccsel nyitod az iroda ajtaját, és esténként a tükörből sem a jókedvű éned köszön vissza, akkor érdemes feltenned magadnak a kérdést, hogy jó helyen vagy-e? De jelentkezhetnek még fáradtság, fejfájás és gyakori lázas tünetek is. Figyeljük a testünket, mikor és hogyan reagál! Hiszen ha nagyon gyakran leszel beteg, akkor nem biztos, hogy annak mindig a hűvös idő az oka, hanem inkább a stressz, túlterheltség, demotiváltság idézi elő a tüneteket.

Elveszett magabiztosság

Véleményem szerint saját magunk megkérdőjelezése már annak a helyzetnek a tetőzése, mikor mindent feladtunk a munkahelyünkkel kapcsolatban. Pláne akkor, ha hagyjuk, hogy a csapat többi tagja akár tapasztalat nélkül döntsön afelől, ami nekünk évek óta már rutinunk. Az ilyesfajta önbizalomhiány pedig odáig fajulhat, hogy már mindennapi dolgokban sem fogunk önmagunkban hinni.

munkahely
A munkahelyen kívül nincs életed

E-mailekkel kelsz és e-mailekkel fekszel, sőt egy hétvégéd sincs, hogy ne kelljen a munkával foglalkoznod? Ha felborul a magánélet és munka egyensúlya, akkor nem csoda, hogy még a barátaid, családtagjaid is elhatárolódnak tőled. Hiszen ilyen esetben, ha találkozol velük, akkor is csak a munkáról tudsz mesélni, és annak sem a pozitív oldaláról. Emiatt a barátaid kerülnek, de te se szívesen találkozol már velük, hiszen frusztrál, hogy míg őket érik impulzusok, veled a munkán kívül nem történik semmi. A sok panaszkodás helyett inkább vállald a felelősséget, hogy a rosszból kilépj és helyette keresel új, számodra pozitív lehetőségeket!

Az itt felsorolt jeleknek aztán még számos további negatív kimenetelei lehetnek, amik mind ahhoz az egyszerű kérdéshez vezethetők vissza, hogy szereted-e a munkahelyedet?  Hogyha erre őszintén válaszolsz, és mérlegeled a cikkben felsoroltakat, hamar rájössz, hogy a helyes úton jársz-e. És ha nem, akkor se keseredj el. Szenvedélye mindenkinek van! Hamarosan megírjuk, hogyan találd meg.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32