fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Aki az elmúlt napokban nem ázott meg egyszer sem, az igazán szerencsésnek mondhatja magát. Viszont, hogy ne csak bosszankodással járjon ez a hirtelen ránk köszöntött őszi idő, hoztunk nektek néhány szuper program ajánlatot!

World Press Photo

A világsajtó kitűntetett remekeiből álló kiállításnak immáron harmadszorra ad otthont a Magyar Nemzeti Múzeum. Idén is 120 ország díjnyertes képei lesznek láthatóak, olyan témákat feldolgozva, mint az abortusz kérdése, és a veszteséget átélt nők történetei, a kaliforniai tűzvész okozta hatalmas károk, vagy a magyar kutatónő fotója az északi sarkról, amint két jegesmedve ismerkedik a kitűzött zászlókkal. Minden fotó egy-egy történet, ahogyan azt már megszokhattuk, nagy részük igen szívbemarkoló. De akadnak azért pozitív töltetűek is többek között mind sport, mind természet kategóriákban.

A 2020-as kísérő kiállításon pedig megtekinthetjük Tóth József portrésorozatát, illetve a Next – Image Mobilfotó kiállítást.

Budapest Design Week

Az idei Design Week témája a körforgásos gazdaság, és rendhagyó módon hibrid formában lesz látogatható az esemény. Ezt azt jelenti, hogy a programok nagy része az online térbe kerül, például videó sorozatok formájában. A témának megfelelően a fókuszban olyan vállalkozások és innovációk állnak, melyek a körforgásos gazdasági modellt követik, megújuló energiaforrásokat használnak, és hulladékmentességre törekednek.

program

Természetesen a hibrid jelleg ellenére sem marad el a sokak által leginkább kedvelt része a Design Week-nek: idén is lesznek nyitott stúdiók, ám ezek is inkább online vezetnek be minket alkotóterükbe. Betekintést nyerhetünk például a THERAINCOAT alapítója, Földi Petra, és a keramikus, Botos Balázs műhelyébe. A Touch Me Not tervezői pedig két jelenléttel is készülnek, legújabb kollekciójukat a Prezent shopban mutatják be a rendezvény alatt, illetve ők is tartanak online stúdió látogatást.

MINDEN (is)

Az Artus 35. szülinapjához érkezve rendhagyó előadással várja kis létszámú közönségét. A performansz során egy kicsit mindent érintenek, legyen az színjátszás, tánc, vagy képzőművészet, a lényeg, hogy a világ ellentmondásait tükrözzék, azt, hogy a minden nélkül a semmi sincsen. Goda Gábort, az Artus alapítóját, és egyben a darab rendezőjét egy utazása ihlette meg, így nyilatkozik erről:

„Ez az egész 2013-ban kezdődött, amikor felmentem a Wudang hegység egyik csúcsára, egy kolostorhoz… 22 ezer lépcső. Fizikai és szellemi kihívás. A hegy ösvényei és lépcsői azonban nem egyenesen felfelé tartottak. Néha lefelé is kellett menni. Ezt nehéz volt megemészteni. Ez volt a hegy első tanítása. Olykor lefelé kell menni, hogy felérjünk valami magasabb helyre.

Aztán jött a második tanítás: hogyan élem meg az utat? Amikor lefelé vezet a lépcső, olyankor lefelé megyek vagy felfelé? Vagy-vagy? Hiszen miközben lefelé lépek, pontosan tudom, hogy felfelé megyek, a hegytetőre, a kolostorhoz. Egyszerre megyek le és fel is. Is-is.”

Az ellentétek adta egyensúlyt bemutató darabot október 9-től láthatjuk az Artusban.

Fotók: Budapest Design Week

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32