fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Igen, ma már semmi sem lehetetlen, az újrahasznosítás egyre szélesebb körben terjed el. Ezúttal két olasz dizájner gondolt nagyot, és kezdett bele olyan táskák tervezésébe, amik mindennapi hulladékokból készülnek.

ChiaraRivituso és MatteoBastiani a Camera 60 cég tervezői eredetileg bőrtermékekkel foglalkoztak, de sajnos a vírus nagyon rosszul érintette a vállalkozásukat. Ezért új irányt vettek és elkezdtek nyitni az újrahasznosítás felé. Olyan anyagokat akartak felhasználni, amik szinte minden hétköznapi ember háztartásában fellelhetőek. A terv azonban nem csupán újrahasznosítás volt, a csavar a sztoriban, hogy luxusmárkák ikonikus táskáit álmodják újra. Így készült el a Balenciaga retikül DHL-es csomagolásból, a klasszikus Chanel válltáska Ikea szatyrokból, és a FendiBaguette táska McDonald’s-oshulladékból.

táska
Fotó: https://www.instagram.com/camera60studio/

A szemét újrahasznosítása egyébként nem egy újkeletű dolog, már itthon is létezik ajándékbolt, ami erre szakosodott, ez az upszajándék, aminek itt találjátok a termékeit. Náluk is van például Ikeás zacskóból készült övtáska, de találunk fülbevalókat, pénztárcákat és háztartási kellékeket is. Az olasz változat ettől annyiban más, hogy ők kifejezetten létező táskák replikáit készítik el. Mi kíváncsian várjuk, mi lesz a következő termékük!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek