fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Már csak kettőt kell aludni a jeles napig. Te már tudod, mivel töltöd a Halloweent? Ha nem készülsz sehova, csupán szeretnél egy bekuckózós, filmezős estét, akkor ajánlunk hozzá megint néhány remek filmet!

Halott menyasszony

Előző ajánlónkban már előkerült párszor Tim Burton neve, hiszen egyszerűen zseniális filmeket alkot, a halloweeni téma pedig külön specialitása. A halott menyasszony animációs film, egy házasodni készülő párral kezdődik, akik az esküvő előtti estén találkoznak először. Ezután a ceremónia igen balul sül el, és Victor az erdőbe menekül szégyenében, hogy gyakorolja az eskütételt. Olyannyira beleéli magát, hogy a gyűrűfelhúzást is eljátsza egy faágon, ami azonban váratlanul életre kel. Kiderül, hogy a halott menyasszony ujjára húzta a gyűrűt, aki csak arra várt addig, hogy valakivel együtt térhessen nyugovóra a túlvilágon. Itt kezdődnek a bonyodalmak…

Addams family – a galád család

Addamsék  a város legkülöncebb családja, náluk a melankólia a boldogság, mindennapos a boszorkányság, és a gyerekek kedvenc játéka a villamosszék. Minden évben közösen tartanak idézést, hogy az apa, Gomez elveszett bátyját vissza varázsolják a családba. Ezúttal úgy tűnik, hogy meg is történt a csoda, ám azzal nem számolnak, hogy rosszakaróik keze van a dologban. Az Addams család összetartása és hite azonban erősebb, mint sok „normális” családé, így nem olyan könnyű elbánni velük, ahogyan az ki is derül a történetből.

Az Álmos völgy legendája

A történet egy kedves és misztikus kis szurdokban játszódik, ahol eddig minden nyugodt és békés volt. Egészen eddig a pontig, ugyanis váratlanul egy titokzatos fejnélküli lovag érkezik az Álmos völgybe és mészárlásba kezd. Az ügy felgöngyölítésére New Yorkból küldenek egy felügyelőt, akit – mivel megint csak Tim Burton alkotásról beszélünk – természetesen Johnny Depp játszik. Vajon sikerül megfejteni a rejtélyes gyilkos esetét, vagy teljes pusztulást okoz a hajdan békés városkában?

American horror story

A filmes listánk utolsó ajánlataként hoztam egy sorozatot is azoknak, akik szeretnék a hátborzongató érzést elnyújtani kicsit, mondjuk úgy 9 évad hosszúságúra. Az antológia minden évada külön történetet dolgoz fel, melyeknek némi valóságalapja is van. Az első például 2011-ben játszódik, egy család életét mutatja be, akik szerencsétlen módon egy szellemekkel teli házba költöztek be. De van olyan évad is, ami 1964-be repít vissza minket, és egy elmegyógyintézet mindennapjait mutatja be. Máskor pedig szó van boszorkányságról, rasszizmusról, egy misztikus hotel életéről, és egy cirkuszról is. A sorozat érdekessége továbbá, hogy ugyan minden történet egyedi és különálló, egyes szereplőket mégis felfedezhetünk több évadban is.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32