fbpx

Kávés repoharak, amik ellen nem lehet több kifogás!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A betétdíjasrepoharak néhány évvel ezelőtt kezdtek beszivárogni Magyarországra. Mára már végtelen fajtájukat ismerjük, ám itt az új generációjuk, amit muszáj külön kiemelnünk.

Ahogyan a bárokban és fesztiválokon egyre több a sörös és fröccsös repohár, úgy szépen lassan a kávékultúrába is bekúsztak ezek a környezetbarát opciók. Korábban már írtunk róla, hogy miért éri meg használni ezeket, azon túl, hogy óvjuk velük a bolygónkat, erről itt olvashattok. Most pedig vegyük sorra a három új változatot, amit megtalálhattok kedvenc kávézóitokban!

Huskee

A Huskee cup egy ausztrál fejlesztés, ami attól különleges, hogy a gyártók a kávébabok héját hasznosítják újra, ezekből készítik el a poharakat. Ezzel termékeik a körforgás tökéletes részei, hiszen hulladékot használnak fel, és még ki is váltják az eldobható kávéspoharakat. A dizájn is nagyon stílusos és letisztult, két színben elérhetőek a repoharak, ami szintén tudatos döntés a vállakozástól. Mesterséges színezékek használata helyett készült egy natúr, és egy szénnel színezett fekete változat. Méretből pedig három fajtát vásárolhatunk. A Huskee cup ugyan kicsit drágább, mint a következő két típus, de vastagabb fala jobban megtartja a hőt a vékonyabb műanyagoknál. Megtalálhatjuk őket a Double shot-ban, a Dorado kávézóban és a Kontaktban is. Ráadásul, ha használt poharunkkal érkezünk, akkor azt kicserélik nekünk egy teljesen új, tisztára.

Cupler

A Cupler már egy magyar fejlesztés, így nem csak a környezetet támogatjuk meg vele, hanem a hazai vállalkozókat is. A többször használható műanyag repohár betétdíjas rendszerben működik, 500 Ft-ot kell fizetnünk érte. Ezért az összegért magunkkal vihetjük és használhatjuk, amíg jól esik. Ezzel pedig forradalmasították a kávés repohár részleget, hiszen akiknek eddig a magas árral volt problémájuk, ezután ezt a kifogást nem hozhatják fel!

repohár
Fotó: Tajnay Dorottya

Ha pedig meg szeretnénk válni tőle, akkor visszavihetjük bármelyik beváltó helyre, és visszakapjuk az árát. Ami extra benne, hogy kapunk hozzá egy fület, amitől olyan lesz, mint egy bögre, így útközben is otthonosan kortyolgathatunk belőle. A Cupler poharai megtalálhatóak a Zoskában, a Green Kitchenben, a Pompeii latteartban, sőt Pécsen a Reggeliben is!

Boomerang

A Boomerang szintén magyar tervezés, aminek megint csak nagyon örülünk, hát még annak, hogy ára a Cuplerhez hasonlóan ugyancsak 500 Forint. Az elv is teljesen ugyanaz, megveszed a kávéddal együtt, használod, vagy visszaváltod ezért az összegért. A dizájn itt nagyon minimál, letisztult, egyszerű, de nagyszerű. Külön pozitívuma, hogy megfelelően tekerve a fedelét, lezárhatóvá válik a pohár, így nem folyik ki belőle a kávé, ha éppen futnod kell a busz után. A Boomerang poharakat beszerezhetjük a This is melbourne too-ban, a Bruberiben, a Fabrikban, a Mantra specialty kávézóban és akár Szegeden is a Hét kávézóban.

Borítókép: Tajnay Dorottya, Boomerang pohár

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek