fbpx

Újra divat a kötés, te kipróbálnád?

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A kötésről, horgolásról nagy valószínűséggel mindenkinek egy kedves nagymama jut eszébe. Legalábbis eddig ez volt a jellemző, ám mára úgy tűnik, egyre több fiatal kezd bele ebbe a hobbiba.

A tavaszi otthonlét sok embert sarkallt arra, hogy valami új hobbiba kezdjen. Ám akkor inkább kezdtük el a sütésben, főzésben kiélni a kreativitásunkat. Most azonban, az újabb karantén küszöbén állva egyre többször jön szembe a közösségi oldalakon, hogy 20-30-40 éves nők fognak tűt és fonalat a kezükbe és készítenek szebbnél-szebb ruhadarabokat, tárgyakat. Köztük van például Krysten Ritter színésznő, akit ismerhetünk a Míg a Jackpot el nem választ, az Egy boltkóros naplója című filmekből vagy a Jessica Jones sorozatból. Ő nagyon komolyan veszi a dolgot, rengeteg instagram storyt osztott már meg a különleges fonalakról, amiket beszerzett, és a pulcsikról, sapkákról, amiket ő maga készített, és hord is nagy örömmel.

Nem kell azonban Amerikáig menni, hiszen a legújabb Instagram sztár, Bányainé Nagy Judit a Nem akarok beleszólni csapatából is előszeretettel tölti szabadidejét egy kötőtű társaságában. Ráadásul a munkájához is cérnák és fonalak fűzik, ugyanis Siss Creation nevű márkája alatt hímzéssel is foglalkozik.

Mindezek után már mi is egészen kedvet kaptunk ehhez az új kreatív hobbihoz, így hát utána néztünk Youtube-on, van-e olyan videó, ami egyszerűen magyarázza el, hogyan fogjunk bele. Hamar rá is találtunk egy csatornára, Sima kötés blog néven, ahol elmagyaráznak minden fontos tudnivalót a kezdetekhez.

Eszközök kötéshez

Ezután már csak arra voltunk kíváncsiak, honnan szerezzük be a szükséges kellékeket, alapanyagokat. Ezekből sincsen hiány, a belváros több pontján is árulnak kötéshez használható fonalakat és tűket, többek között, a Hollán Ernő utcában az 1001fonal nevű üzletben, a József körúton a Gombolyda Fonalboltban, vagy a Fonal Diszkontban a Székely Mihály utcában. Akik azonban a rendelés és a webshopok hívei, azoknak ajánljuk a Fonaltündér oldalát. Itt rövid leírásokkal is segítik, milyen terméket érdemes vennünk, mihez. Illetve a Babaerka fonalkuckót, ami a legkedvesebb dizájnnal várja a kötés iránt érdeklődőket.

És ha minden meg van, akkor jó kötést nektek! Kommentben várjuk az alkotásokat!

Akit pedig maga a kötés nem izgat, de szeretné minőségi, hazai kötött pulcsikban átvészelni a telet, azoknak ajánljuk a Kele clothing és Nagy Juci termékeit!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek