fbpx

Inkubátorlehetőségek startupoknak

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hogyha van egy működőképes ötleted, amire úgy érzed, fel is lehetne építeni egy startupot, viszont nincs se tőkéd, se tapasztalatod, akkor az inkubátorprogramokat pont neked találták ki. Ezeknek a kezdeményezéseknek a célja, hogy az induló ötleteknek a piacon ingyenesen vagy kedvezményes feltételekkel helyet biztosítsanak. Továbbá, hogy üzleti és szakmai tanácsadással segítsék a terméked vagy szolgáltatásod piacra juttatását. Sok esetben pedig nagyon széleskörű kapcsolati tőkére is szert tehetsz általuk.

A cikkben felsorolt mentorprogramok segítségével az első lépéstől az utolsóig megjelenhetsz és ott is maradhatsz a piacon. Ha pedig még nincs ötleted, de érdekel a vállalkozói világ, korábbi cikkünket ajánlom a témában.

Hiventures

Itthon a legkiterjedtebb inkubációs program a Hiventures csapaté. Háromféle programjukból kettőt szeretnénk kiemelni.

Az Inkubációs befektetési program abban az esetben lehet számodra releváns, ha már csak a finanszírozási háttér hiányzik a projektedből. Ennek során az igényelhető tőke mértéke 15 millió Ft. A honlapon részletesen elolvashatod, milyen feltételeknek kell ehhez megfelelned.

A Magvető befektetési program azoknak szól, akiknek már megvalósult a termékfejlesztés jelentős része, a következő lépés pedig a piaci validitás lenne. Ebbe a programba való jelentkezésre viszont már szükség van minimális árbevételre és ügyfelekre is. Az itt igényelhető tőke mértéke 65-250 millió forint. További részleteket itt olvashatsz.

A cég startupokon kívül közép és kisvállalkozásokkal is foglalkoznak, érdemes szétnézni a honlapjukon. A harmadik program, amit nem részleteztünk az az opció, amit akkor érdemes választanod, ha már a nemzetközi piacot céloznád meg.

startup
Design Terminal

A Design Terminal 2014 óta van jelen mentorprogramjával a piacon. A vállalatvezetőket és startupalapítókat olyan tudással és kapcsolatrendszerrel erősítik meg, amely lendületet ad az innovációnak. A Design Terminal eddigi munkássága alatt már 1000-nél is több startuppal dolgozott együtt. Jelentkezni minden félévben lehet hozzájuk, a további részletekről itt olvashatsz. Fontos, hogy hozzájuk abban az esetben érdemes jelentkezned, ha az ötleted már megvalósult prototípusként létezik.

Incorpora

Az Impact Hubhoz többek között tartozik egy ingyenes képzési és mentorálási program is, ez az Incorpora. Ennek keretein belül a résztvevő két alkalmas előadáson vehet részt, amelynek során a vállalkozásfejlesztés lépéseit veszik sorra. Naprakész és széleskörű információs anyagok segítik a megvalósításban az ötletgazdákat. Ezek után igény esetén egy privát konzultációra is lehetőség van, amely főleg az adminisztrációs kérdésekre ad választ. Ezzel megtalálhatod a számodra legkedvezőbb vállalkozási formát, átfogó képet kapsz az egyéni vállalkozásokról és nem utolsó sorban segítenek az iparűzési adó bejelentésében és a Kereskedelmi és Iparkamarai regisztrációban.

Inputproram

Az Inputprogram azoknak szól, akik az infokommunikációs szektorban Közép-Magyarországi régión kívül tevékenykednének vagy tennék meg az első lépéseiket. Így a startup koordinátorok az ország majdnem összes részén megtalálhatóak. Az általuk igénybe vehető térítésmentes szolgáltatások során egészen az ötlet megfogalmazásától a növekedésig, a mentorálástól az üzletfejlesztésig kapsz segítséget. A csapat célja, hogy a külföldi piacon megerősítsék a magyar IKT startupokat, tehát az innovatív vállalkozások elindításával elősegítsék a sikeres külpiaci szerepléseket.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32