fbpx

Tippek, hogy megszeresd az otthon főzést

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Töredelmesen bevallom, mostanában elég sokszor elcsábulok, és élek az ételrendelés csodás lehetőségével. Jelenleg azzal enyhítem a bűntudatom, hogy ezzel támogatom az éttermeket és vendéglátóegységeket. Ami igaz is. Másrészt azért hiányzik az otthoni sütő-főző énem, hiszen nem csak gazdaságosabb, de jó móka is tud lenni a házikoszt elkészítése. Hoztam néhány tippet, ami segt visszatalálni a konyhába.

Mert egy jó közös program

Egyik este úgy alakult, hogy már tényleg szégyelltem volna ismét házhoz rendelni, így átnéztük mi maradt még itthon és elkezdtünk főzni. Meglepődtem, hogy mennyire jó közös program is tud lenni, szinte felért egy randival.

Valóban, az otthon főzés egyik legjobb velejárója, hogy lehet egy program belőle, nem csak nyűg és kötelesség. Csinálhatjuk közösen a párunkkal, a gyerekekkel vagy a barátainkkal. Nem kell hozzá más, mint egy adag türelem, jó kedv és biztos, ami biztos egy pohár bor.

Az anyagiak

Mi válogatjuk össze az alapanyagokat, a menüt, így sokkal olcsóbban is ki tudunk hozni egy-egy fogást. Nincs rászámolva a futár díja, vagy csak maga a brand, ha valami nagyobb hírnevű helyről hozatunk.

Friss alapanyagok

Az otthon főzésben az egyik legjobb az, hogy ha mi magunk vásárolunk és ha oda is figyelünk erre, akkor tuti, hogy mindig a legfrissebb alapanyagokból készülnek az ételeink. Ezek nem csak finomabbak, de vitaminnal is tele vannak. Amíg egy rendelt étel esetében, nem lehetünk soha biztosak abban, miből is készült és mennyire friss az az adott étel. Engem pluszban megnyugtat az a tudat, hogy pontosan tudom miből mennyi került bele az adott fogásba és hogyan készült. Diétázás esetében, szerintem ez a legbiztosabb, hiszen hiába írják rá egy csomag ételre vagy az étlapra, hogy mennyi kalóriát tartalmaz, ebben sosem lehetünk biztosak.

Nincs pazarlás

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem sokkal jobban fáj a szívem, ha olyan ételt kell kidobni, amit én készítettem. Hiszen pontosan tudom, mennyi időbe és pénzbe került annak az előállítása, így talán még jobban megbecsülöm azt. Ráadásul az adagok kimérése is pontosabb tud lenni, így nem lesz se túl sok, se túl kevés belőle. Sőt, nagyobb adag esetében meg van oldva pár napra előre az étkezés.

Környezetvédelem

Talán lassan egyre több ember számára fontos ez a szempont is. Ha magunk készítjük az ételeinket és otthon főzzük meg, valamivel kevesebb szeméttel is jár a főzési folyamat. Ha már a vásárláskor kifejezetten figyelünk arra, hogy esetleg csomagolásmentes helyen, piacon vásároljunk, akkor biztos, hogy csökkentjük a környezetre káros műanyagok és szemét keletkezését.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör