fbpx

Csináld magad adventi kalendárium ötletek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A legjobb időszak az évben, amikor december 1-jén kinyithatjuk első ablakát az adventi kalendáriumnak, és ezt követően egészen 23 napig minden nap vár minket egy meglepetés. Ha visszaemlékszem a gyerekkoromra a legtöbb örömöt az az adventi naptár adta, amit a nővérem készített nekem, és az akkori kedvenc cukromat tette bele, ami karamellás volt, csoki töltettel. Ez a naptár még a mai napig ott van a szobámban. De nem csak kistesókat, hanem a gyerekeinket, párjainkat is meg lehet lepni ezzel a sokat érő aprósággal. Sőt, még jobb, ha velük együtt készítjük el!

Amire összességében mindegyiknél szükség van az festék, színes ceruzák, madzag vagy szalag, csomagolópapír, olló és ragasztó. Ajándékként pedig nem feltétlenül kell tárgyi dolgot vásárolnunk, jó megoldás lehet, ha kedves üzenetek várják minden nap az ajándékozottunkat.

Ha túl sok a befőttes üveg otthon

Hogyha éppen 24 darab befőttesüveg van elfekvőben a konyhában, akkor mindenképp ezt a megoldást ajánljuk. Persze az se baj, ha kevesebb, akkor el lehet kezdeni a naptárt december közepén is. Ahhoz, hogy ez az adventi kalendárium elkészüljön temperával fessük be az üvegeket, keverjük hozzá bátran a színeket! Ha megszáradt, a számokat vagy fessük rá, vagy pedig rajzoljuk fel papírra, amit aztán kivágunk, és felrakjuk az üveg nyakára madzaggal vagy szalaggal. A végeredményben pedig az a jó, hogy a meglepetések alakjai nem fognak látszódni az üvegekben!

adventi kalendárium
Forrás: Pinterest

Minimalista adventi naptár

A minimalista adventi naptárhoz csak letisztultságra és természetes alapanyagokra van szükség: termésekre, fenyőágakra, natúr színű, akár újrahasznosított csomagolópapírra, papaírragasztószalagra, és madzagra. A képen látható kör alakú tartót bármelyik művészellátóban megtaláljuk, de megoldás lehet az is, hogy helyette egy erős faágat használunk. A terméseket nincs szükség felragasztani, madzaggal meg lehet oldani azoknak a rögzítését.

adventi kalendárium
Forrás: Pinterest

Zokniból készült adventi kalendárium

Ehhez az alternatívához összesen 24 darab zoknira lesz szükségünk. A zoknikat fel lehet fűzni madzagra, vagy szintén erős faágakra, ahogy a képen is látszik. Ha nem sajnálunk lyukat vágni rajtuk, akkor szalagokkal tudjuk felkötni, ahogy a képen is, de a csipesz is ugyanilyen jól megteszi. Készítsünk hozzá kis címkéket, amikre a számokat írjuk fel, ezeket a csipeszre fel tudjuk akasztani, ezt követően már csak az ajándékokra van szükség és kész is az egyedi adventi kalendáriumunk.

adventi kalendárium
Forrás: Pinterest

A környezetbarát opció

WC-papírgurigákat összegyűjtve és egymáshoz ragasztva szuper naptárt kapunk, ráadásul játszhatunk az alakjával is: lehet karácsonyfa vagy házikó! A számok növekedhetnek az aljától a tetejéig, de lehetnek össze vissza is. Mindegyik esetében kemény papírral fedjük be a hátoldalt, a gurigák elejét pedig ragasszuk le külön ekkora méretű papírkörökkel. Figyeljünk, hogy ne ragasztózzuk be teljesen, hogy ki lehessen majd nyitni. Erre kerülnek majd a számok. Ez a része lehet színes, vagy akár mindegyikre festhetünk a karácsonyi szimbólumok valamelyikéből: csillag, édességek, rénszarvas, karácsonyfa, hópehely. Ennek felhelyezéséhez szintén működhet egy madzag vagy szög, de ha nem akarjuk a falra tenni, a földre letámasztva is jól mutat.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32