fbpx

Mesébe illő külföldi városok

Annak ellenére, hogy idén kicsit megnehezítette az életünket a járvány, még jövőre tervezhetünk utazást. Éppen ezért bemutatunk ma nektek négy olyan várost, amik meglátogatására igazán érdemes már most elkezdeni spórolni!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Bruges, Belgium

Ez a kis ékszerdoboz az én bakancslistámon is előkelő helyen van már jó ideje. Először egy téli havas képet láttam róla, és azonnal megdobbantotta a szívemet, mert olyan volt, mintha egy karácsonyi mese helyszíne lenne. A várost – Velencéhez hasonlóan – csatornák kötik össze a tengerrel, ezeken pedig apró hidakat találunk, melyek hozzáadnak a hely bájához. Bruges a 15. században virágzó kereskedelmi várossá nőtte ki magát, és a középkori örökség nyomai azóta is érintetlenül köszönnek vissza az épületeken. Nem csoda, hogy az UNESCO elismerte a világörökség részeként a teljes városközpontot. A várost átszövő csatornarendszer vizein hattyúk úszkálnak, a hidakat és a kőépületeket pedig néhol vadszőlő, vagy borostyán tarkítja. Szerelmes andalgásra nincs is ennél jobb választás! Nem beszélve arról, hogy aki ide látogat, biztosan úgy érzi majd, mintha visszarepült volna az időben.

Burano, Olaszország

Burano az a város, ahol egyszerűen képtelenség szomorúnak enni. Annyira színes és magával ragadó, hogy önkéntelenül is elmosolyodunk tőle, mert valahogy az az érzésünk, mintha Meseországban lennénk. Ha Velencét már kipipáltad, akkor ide mindenképpen érdemes ellátogatnod. Abban az értelemben hasonlít népszerűbb társához, hogy itt is megtaláljuk a csatornákat, és bármikor gondolára pattanhatunk, ám a színesebbnél-színesebb halászházikókkal csak Burano dicsekedhet. Ha pedig besétáltuk a szigetet, akkor egy autentikus helyi étteremben pihenhetünk meg, ahol a friss tenger gyümölcseinek széles választékából fogyaszthatunk. A kiadós ebéd után pedig térjünk be a kis üzletekbe, ahol a híres buranói csipkéket árulják, amiket helyi művészek készítenek saját kezükkel.

város

Cappadocia, Törökország

Cappadocia talán a világ egyik legkülönlegesebb helye. A város Anatolia centrumában található, és egész egyszerűen lélegzetelállító látványt nyújt. Kúp alakú sziklaformációi, és vályogházai láttán az az érzésünk támad, mintha a Star Wars filmek egyik ismert bolygóján sétálgatnánk. Ezek a lakóhelyek még a Bronz korban készültek, és a mai napig fennmaradtak. Ami pedig fokozza a látványt, az a több száz hőlégballon, ami egyrészt arra szolgál, hogy a turisták fentről csodálhassák meg ezt az elképesztő vidéket, másrészt pedig lentről nézve maguk a ballonok is a látványosságok részeit képezik. Ez a hely tényleg egy csoda, csak ajánlani tudom.

város

Lofoten szigetek, Norvégia

Ha te is rajongasz azért, mikor a kristálytiszta víz párosul a hatalmas sziklás hegyek látványával, akkor ezt a helyet imádni fogod! Szavakkal nehéz is leírni, milyen panoráma fogadja az ide látogatókat. Lofoten Norvégia északi részén elterülő szigetegyüttes, aminek a legtöbb része hegyekből áll. Csupán néhány szigetrész laposabb, főleg itt élnek a helyi lakosok, tündéri faházaikban, amiknek egy részét konkrétan a vízre építették. Kiváló kirándulóhelyeket találunk itt, felmászhatunk a hegyek legtöbbjére, és akármennyire is elfáradunk, mire a csúcsra érünk, a kilátás mindenért kárpótol. Ez a hely egy igazi téli csodaország!

város

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
lengyelországban