fbpx

Tudtad? Érdekességek a karácsonyról

A karácsony olyan ünnep, amiről mindenkinek van egy története vagy bármilyen tapasztalata: kinek kellemes, kinek kevésbé. Azonban elgondolkodtatok már a történetéről?
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Most nem a „kisjézusosra” gondolok, hanem, hogy hogyan alakultak ki a ma is ismert szokások. Mi összegyűjtöttünk pár érdekes, vicces és meghökkentő tényt az ünnepről.

  1. Az első karácsonyfát Németországban állították fel, ami ráadásul lúdtollakból készült. Az Egyesült Államokban pedig csak 1850-től terjedt el ez a szokás, akkor már a tűleveles változat.
  2. Régen a Mikulás sem így nézett ki, hanem pálcával a kezében ábrázolták és nem adott ajándékot, csak a rossz gyerekeket büntette meg.
  3. A történet szerint 3 napkeleti bölcs látogatja meg a kisdedet, a biblia azonban nem említi a számukat, csak annyit, hogy bölcsek.
  4. Ha pedig már itt tartunk, sok teológus szerint Jézus nem is decemberben született.
  5. A James Pierpont által 1857-ben szerzett dal, a Jingle Bells először a One Horse Open Sleigh címet kapta és hálaadásra készült.
  6. A karácsonyfa egy bizonyos része bizony ehető: a tűlevelek tele vannak C-vitaminnal. Azért senki ne essen otthon neki a karácsonyfának, lesz elég étel így is.
  7. Az ajándékok fára akasztása – napjainkban alá helyezése – a druidáktól ered, akik szerint a fák minden jó dolgok adói. Az ajándék pedig elég jó tud lenni, valljuk be.
  8. Gondolom mindenkinek megvan Rudolf, a piros orrú rénszarvas. A norvég tudósok szerint a piros orr valószínűleg paraziták okozta fertőzéstől van. Fincsi.
  9. Az egyik legkultikusabb és legrégebbi karácsonyfadísz az aranyalma. Ez már a középkorban is fontos dísztárgy volt, számos pogány ceremónián használták.
  10. A fagyöngy alatti csók Friggától, a norvég szerelemistennőtől eredeztethető, akit ezzel a növénnyel azonosítottak.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32