Mivel biztos voltam benne, hogy még egyszer nincs az az Isten, hogy én elmenjek vásárolni, így abból főzők, vagyis ebben az esetben sütök, amim van. Ez annyira jól sikerült, hogy a barátom szerint jobb lett, mint, amit az anyukája szokott csinálni. Van ennél nagyobb bók?
Hozzávalók
250 g rétesliszt
200 g zabliszt
1 teáskanál vanília aroma (de ez ízlés kérdése)
20 g porcukor
10g barnacukor
100 g vaj
Elkészítés
Egy tálban keverjük össze a liszteket, majd adjuk hozzá a többi száraz hozzávalót. Ezt követően jöhet az olvasztott vaj és a vanília aroma. Jól gyúrjuk össze, amíg egy nem túl kemény, de mégse túl lágy állagot nem kapunk. Ha szükséges egy nagyon pici tejet is adhatunk hozzá, hogy lágyabb tészta legyen a végeredmény (a formázhatóság és a kekszes állag miatt). Az összeállt tésztát csomagoljuk be és tegyük a hűtőbe 30 perc pihenőre. Ha ez letelt, formázzunk kicsi gombócokat, majd nyújtsunk kis kukacokat belőlük, és igazítsuk kifliformára őket. Ezt követően tegyünk be a kis kifliket az előmelegített sütőbe, és olyan 20-30 perc alatt, 180 fokon süssük őket készre. Figyeljük őket, nehogy odaégjenek.
Ha kész, még melegen szórjuk meg őket porcukorral. Jó étvágyat!