fbpx

A véletlenül jól sikerült vaníliás kifli receptje

Valahogy nekem idén nincs szerencsém a süteményekkel, ha a hozzávalókról van szó. Így történt, hogy eldöntöttem vaníliás kiflit fogok sütni, azonban véletlenül réteslisztet emeltem le a bolt polcáról.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mivel biztos voltam benne, hogy még egyszer nincs az az Isten, hogy én elmenjek vásárolni, így abból főzők, vagyis ebben az esetben sütök, amim van. Ez annyira jól sikerült, hogy a barátom szerint jobb lett, mint, amit az anyukája szokott csinálni. Van ennél nagyobb bók?

Hozzávalók

250 g rétesliszt

200 g zabliszt

1 teáskanál vanília aroma (de ez ízlés kérdése)

20 g porcukor

10g barnacukor

100 g vaj

Elkészítés

Egy tálban keverjük össze a liszteket, majd adjuk hozzá a többi száraz hozzávalót. Ezt követően jöhet az olvasztott vaj és a vanília aroma. Jól gyúrjuk össze, amíg egy nem túl kemény, de mégse túl lágy állagot nem kapunk. Ha szükséges egy nagyon pici tejet is adhatunk hozzá, hogy lágyabb tészta legyen a végeredmény (a formázhatóság és a kekszes állag miatt). Az összeállt tésztát csomagoljuk be és tegyük a hűtőbe 30 perc pihenőre. Ha ez letelt, formázzunk kicsi gombócokat, majd nyújtsunk kis kukacokat belőlük, és igazítsuk kifliformára őket. Ezt követően tegyünk be a kis kifliket az előmelegített sütőbe, és olyan 20-30 perc alatt, 180 fokon süssük őket készre. Figyeljük őket, nehogy odaégjenek.

Ha kész, még melegen szórjuk meg őket porcukorral. Jó étvágyat!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör