fbpx
Nem múlhat el karácsony olyan klasszikusok nélkül, mint a Grincs vagy a Reszkessetek betörők, de az elmúlt évek hoztak még néhány kedves filmet, amik elé érdemes bekuckózni egy forrócsokival.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Holidate – Alkalmi randevú

Ez a történet a család szinglijéről szól, Sloane-ról, aki erre a családi karácsonyi összejövetelre is otthoni ruhában és természetesen egyedül érkezett. Egy csúnya szakítás annyira megviselte, hogy ezen nem is áll szándékában változtatni, de ez persze a családját nem érdekli, az édesanyja mindenáron ki akarja házasítani. Sloane-nak elege lesz a helyzetből, és nagynénje példáját követve beszerez magának egy alkalmi partnert, aki az összes ünnepnapon elkíséri az adott eseményekre. Tekintve, hogy amerikai romantikus vígjátékról beszélünk, valószínűleg a végét mindenki sejti, mégis néha olyan jó egy zűrös nap után leülni megnézni egy ilyen filmet. Nem beszélve arról, hogy Emma Roberts itt is – mint sok másik filmjében – elbűvölően vicces karaktert hoz.

Dash&Lily

Ez a film két fiatalról szól, akik karácsony tekintetében szöges ellentétei egymásnak. Lily teljesen oda van érte, Dash-t azonban abszolút nem csapja meg az ünnepi hangulat szele. Viszont megismerkedésük mivoltja teljesen lázba hozza, hiszen a lány egy könyvtárban jól elhelyezett füzetbe rejti üzenetét, amit a fiú megtalál, és itt indulnak kalandjaik. Különböző kihívások elé állítják egymást, amiket mindig a kis piros noteszben írnak meg egymásnak. Sikerül-e venniük az akadályokat, és Lily megszeretteti-e Dash-sel a karácsonyt, az a filmből kiderül.

Christmas chronicles – Karácsonyi krónikák

Ha szeretnéd látni Goldie Hawn-t Télanyóként, akkor jó helyen jársz! Na, de ne siessünk ennyire előre. Kate és Teddy boldog családban élő testvérek, a karácsony náluk az év csúcspontja, aminek történéseiről felvételeket is készítenek. Egy napon azonban sajnos elveszítik édesapjukat, és ezzel Teddy a hitét is, mind a karácsonyban, mind az álmaiban. Kate azonban nem adja fel, ő idén is szeretné, ha a karácsony csodálatos lenne. Egyik este a régi felvételek nézegetésével nosztalgiázik, mikor az egyik képkockán felfedez valami különlegeset. Hirtelen nagyon izgatott lesz, mert egészen biztos benne, hogy a valami az a Mikulás keze volt. Sikerül rávenni testvérét, hogy kamerázzák be a házat és valóban rajtakapják éjjel a Télapót. Azonban ezzel hatalmas kalamajkát okoznak, így rájuk hárul a feladat, hogy segítsenek megmenteni az idei karácsonyt. Erre pedig csak az képes, aki hisz benne…

Klaus

Animációs filmekből a Klaus az, amit teljes szívből ajánlunk, mert nagyon szép történetet mutat be. A postaszolgálat vezetőjének elkényeztetett fia egész nap csak tesped és semmit sem kezd az életével. Gazdag édesapja megunja fia semmirekellőségét és száműzi egy messzi helyre, északra, ahol régóta nem működik már a posta, senki nem küld leveleket, és egyébként is a gyűlölet szelleme járja át a lakosokat.

Jesper eleinte nagyon mérges apjára, amiért egy ilyen Isten háta mögötti szürke városba küldte azzal a lehetetlennek tűnő feladattal, hogy beindítsa újra a postaszolgálatot. Aztán találkozik Klausszal, a fehér szakállú favágóval, és a feladatból szép lassan küldetés lesz: az egész közösség, és saját életük jobbá tétele. Tanulságos és egyben kedves történet nem csak gyerekeknek.

Home for christmas

Természetesen nem maradhat el a plusz egy, vagyis a filmes lista kakukktojása, egy sorozat. A Home for Christmas egy norvég sorozat a Netflixen. Johanna életét mutatja be, aki a Holidate-es Sloane-hoz hasonlóan úgy néz ki, hogy pár nélkül marad karácsonyra. Sloane-nal ellentétben azonban őt zavarja ez a tény, ezért érdekesebbnél érdekesebb randikba bonyolódik. A sorozat első évada a karácsony előtti decemberi napokról szól, és a kérdés, hogy vajon megtalálja-e Johanna a szerelmet a karácsonyi vacsoráig? És mivel ezúttal nem egy amerikai romantikus vígjátékról beszélünk, ezért bőven benne van a pakliban, hogy a válasz a nem. Akiknek pedig tetszett tavaly az első évad, azok hozzám hasonlóan biztos örömmel konstatálták, hogy idén megérkezett a második is! Akad rengeteg jó karácsonyi film, na de karácsonyi sorozat minden napra? Az nem sok. Nézzétek meg!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32